REAKCIJA

ĐOKOVIĆ SE OPROSTIO OD MILOJEVIĆA: Napisao je samo tri reči na ćirilici

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković oprostio se od Dejana Milojevića na društvenim mrežama.

Izvor: MN Press

Novak Đoković oprostio se od Dejana Milojevića. Posle tragičnih vesti i svega što se dogodilo u Americi najbolji teniser planete oglasio se iz Australije. On je na društvenim mrežama na ćirilici napisao samo tri reči. "Počivaj u miru", uz to je stavio i emotikone molitve i suza. I njemu je teško palo... On će u trećem kolu Australijan opena igrati protiv Tomasa Ečeverija i očekuje se da će na konferenciji za medije posle tog duela više pričati o Dejanu i njihovom odnosu.

Došao je Novak i u junu 2020. godine u dvoranu Mege kada se Miloje opraštao od Mege i bio je deo tog događaja. "Uživao sam ponosan sam na sve ovo. Nikada trener nije ispraćen na ovaj način, uglavnom se treneri teraju iz kluba. Posebno na ovim prostorima. Počastvovan sam, hvala svima", rekao je tada Dejan. Pre toga je Đokoviću uručio i dres sa brojem jedan, a onda je seo pored Nikole Jokića i gledao meč.

U sredu je Milojević doživeo srčani udar tokom večere sa prijateljima u Solt Lejk Sitiju. Hitno je prebačen u bolnicu i operisan. Nadali su se svi da će uspeti da se izvuče. Nažalost, to se nije dogodilo. Dok se još borio za život srpski mediji u Melburnu pitali su Novaka za njega, ni on nije mogao da verujem. "Srčani udar?! Šta mogu da kažem, osim da pošaljem podršku, da ga Bog čuva, da mu anđeli pomognu i da bude dobro. Šokantno za tako mladog čoveka, obeležio je naš sport. Misli su uz familiju!", poručio je Đoković tada, ali tragedija nije na kraju sprečena...

Izvor: Instagram/Printscreen/djokernole

Od srpskog trenera i igrača opraštaju se mnogi, srceparajuće poruke, dirljive priče, anegdote i pregršt pohvala na njegov račun, ponašanje, odnos sa svima stiže sa svih strana sveta. "Niko u Srbiji nije mogao da veruje zbog tih vesti. Taj tip je bio zver, uvek pozitivan, svi su ga videli kao tipa ako mu se žališ, a on se nije žalio, pa bi ti rekao daj da se smejemo. Samo bi to govorio. Videvši kakav je uticaj imao, to je toliko tužno. Mnogo igrača, trenera, širom sveta, neće zaboraviti. Milojević je sjajan igrač, ali nikad nije jurio karijeru i uvek je bila porodica na prvom mestu. Nije jurio ni novac. Mislim da je to sjajan primer kako treba živeti život. Veruje da ako ne voliš svoj život, onda ne možeš ni da budeš najbolji na svom poslu. Ljudi nekada više cene posao nego neke druge stvari, tako da je ovo jako tužan dan", rekao je Bogdan Bogdanović.

 (MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: