ZANIMLJIVO

ĐOKOVIĆ PRIZNAO - TAČNO JE, IMAM POVEZANOST SA TIM DRVETOM! Novak progovorio: To je moj stari prijatelj

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković pričao je o jednom zanimljivom ritualu koji ima na Australijan openu...

Izvor: Instagram/djokernole

Novak Đoković hoće titulu na Australijan openu i to nije tajna. Pokušaće da podigne pehar po 10. put i naredna prepreka na tom putu mu je Tomas Ečeveri. Sa njim će igrati u petak ujutru (oko 9 časova po srpskom vremenu). Pre tog meča najverovatnije će posetiti botaničku baštu i jedno drvo.

Priznao je to i Đoković tokom razgovora sa novinarima u Melburnu. Tačne su priče koje su čuli u vezi drveta i posebne povezanosti. "Da, to je tačno, tačno je. Ima jedno posebno drvo sa kojim imam, da se izrazim tako, posebnu povezanost u ovih poslednjih 15 godina. Obožavam svaki ćošak botaničke bašte. To je veliko blago Melburna, to što postoji takav park sa prirodom usred grada. Ne mogu da vam otkrijem koje je to drvo tačno, trudiću se da zadržim diskretnost i da provodim svoje vreme tamo. Volim da se prizemljim i povežem sa tim starim prijateljem", rekao je Đoković.

Usledilo je dodatno pitanje, da pojasni zašto baš to drvo."Imam povezanost sa tim drvetom, jednostavno to volim to. Volim njegovo korenje, grane, sve. Počeo sam da se penjem pre nekoliko godina. To je to, imam povezanost", zaključio je Đoković.

Dakle, plan je jasan, prvo drvo, meditacija, pa onda meč trećeg kola Australijan opena. Ukoliko ne bude iznenađenja i ispadanja nosilaca, Novak bi u osmini finala trebalo da igra protiv Bena Šeltona. Pre toga Amerikanca čeka okršaj sa iskusnim francuskim igračem Adrijanom Manarinom.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: