TRI REČI NA SRPSKOM, DA CEO SVET VIDI! Novak Đoković napisao MOĆNU poruku koja danas odzvanja Srbijom!

Novak Đoković bez ove poruke nije hteo da ode sa terena Australijan opena.

Eurosport/Screenshot

Novak Đoković pobedio je Tomasa Martina Ečeveriju i posle plasmana u osminu finala Australijan opena na ekranu napisao poruku "Bog se javi", ćirilicom. S obzirom na to da je Novak veliki vernik, nije smetnuo sa uma da je danas praznik Bogojavljanje i da je u kalendaru Srpske pravoslavne crkve veoma važan.

Novak je i u pauzama meča proitiv Ečeverije podsetio sve na to koliki je vernik, jer je opet oko vrata nosio krstić, koji uvek nosi sa sobom, pa i onda kada je, kako kaže, "mnogima trn u oku".

Danas, 19. januara je Bogojavljanje, praznik Hristovog krštenja. Vernici ga obeležavaju u spomen na događaj kada je Sveti Jovan krstio Isusa Hrista u reci Jordanu. Tradicionalni pozdrav kojim se vernici Srpske pravoslavne crkve danas pozdravljaju je: "Bog se javi", "Vaistinu se javi".

Upravo tu poruku je Novak ostavio na kameri na Australijan openu.

Novak Đoković je pobedom protiv Ečeverije ušao u 4. kolo Australijan opena i taj meč bi trebalo da igra u nedelju ujutro u Melburnu. S obzirom a to da je Nole u meču protiv Argentinca igrao dosad najbolje na grend slemu na koji brani titulu, svi razlozi su tu za optimizam i za veru da će nastaviti da podiže formu za drugu, odlučujuću nedelju prestižnog turnira u Australiji.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup  Kurir