Tenis

NEKAD TO NIJE ZDRAVO! NE ŽELITE DA RAZUMETE... Novak Đoković: Sve što kažem koristiće PROTIV mene!

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković govorio je o svom odnosu sa timom.

Izvor: Eurosport/Screenshot

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena dominantnom pobedom protiv Australijanca Tomasa Martina Ečeverija. Bio je to njegov 31. uzastopni trijumf na grend slemu u Melburnu! "Moj najbolji meč na Australijan openu, pogotovo u prva dva seta, u trećem je on (Ečeveri) pokazao sebe, odigrao dobre udarce, ali sam dobro servirao, a onda sam rešio meč u trećem setu", kazao je Novak na terenu posle svog 100. meča na Australijan openu.

Šta traži od svojih saradnika? Deluje da je to zdrava tenzija... "Sve što kažem, može da bude iskorišćeno protiv mene. Ne znam da li je zdrava tenzija, oni će vam reći drugačije. Nekad je zdrava, nekad je nezdrava, ali oni su sa mnom 24 sata sedam dana u nedelji, prolazimo kroz dobra i loša remena, ali sve je to deo našeg putovanja, prevazilaženja prepreka svakodnevno. Na terenu sam sam, ali van terena je to timski sport. Koučing je dozvoljen i dobro je ćaskati kad sam im blizu, ali često ne želite da razumete o čemu pričamo. U suštini, sve je dobro i zabavno dok pobeđujemo"

Upitan za svoj 100. nastup, Novak se setio i prvog, a njega ne bi bilo bez velike pomoći čitave porodice Đoković - oca Srđana, majke Dijane, braće Marka i Đorđa, strica Gorana... "Roditelji su morali mnogo toga da se odreknu da bih mogao da ostvarim svoj san u sportu koji volim i koji je sporto, pogotovo kada je u pitanju taj sport umojoj zemlji, izuzetno je skup u odnosu na kolektivne sportove. U juniorskim danima bilo je veoma teško zbog resursa, trebalo je naći novac, a na kraju dana se sve ogleda u to kako da nastavite dalje, ljudi u Srbiji su i tada i sada navijali za mene i mnogo hvala i njima zbog svega što sam uradio"

Tokom meča svi su primetili detalj na grudima Novaka Đokovića, bilo je i fotografija Novaka koje su zabrinule navijače, a posle susret sa Argentincem poslao je Srbima moćnu poruku.

(MONDO - M.Š)