Iskren

"NE ZNAM ZA DRUGE, ALI FEDERERA SAM NERVIRAO!" Posle ovog pitanja Novaku konferencija je stala!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je odgovarao na pitanja novinara o ponašanju mladih tenisera i o provokacijama na njegov račun. A tu je morao da pomene i Rodžera Federera.

Izvor: YouTube/Australian Open TV/Twitter/BastienFachan/printscreen

Tek što je počela konferencija za medije Novaka Đokovića, odmah je pomenut Ben Šelton. Taman je novinar hteo da upita kako se Novak oseća povodom toga što sa mladim Amerikancem koji ga je provocirao može da se sastane u narednoj rundi, moderator je prekinuo pitanje. da bi rekao: "On je upravo izgubio!"

Preformulisano je pitanje i Novaka su novinari pitali da li se seća svojih početaka, kada je često bio kritikovan zbog ponašanja. Dešava se to naravno kroz celu njegovu karijeru, ali na početku mu je jedan teniser posebno zamerao na stavu. 

"To je dobro pitanje. Znam zasigurno da se Federeru nije svidelo kako sam se ja ponašao na početku. Mislim da to kod njega nije dobro prošlo. ne znam za druge. Veruje,m da nisam bio omiljen nekim od najboljih tenisera jer se nisam plašio da kažem da želim da budem najbolji teniser na svetu. Imao sam samopouzdanje i verovao sam da imam igru kojojm to mogu da potkrepim", rekao je Novak Đoković posle meča na konferenciji za medije. 

Ipak kada se osvrnuo na provokacije koje je doživeo od Bena Šeltona istakao je da je na početku karijere, kao i sada, uvek poštovao svoje rivale. Ko god da je sa druge strane terena, kakva god da je situacija, poštovanje mora da postoji. 

"Ali nikada mi nije nedostajalo poštovanja za druge. Kada god bi meč počeo, pre početka meča i na kraju meča uvek bih pozdravio protivnika, uvek bih ga uvažio. Poštovanje je nešto što mora biti prisutno bez obzira na sve što se dešava. Naravno na terenu može da se desi mnogo toga u žaru borbe. Bilo je jako davno pre 20 godina kada sam debitovao kao profesionalac. Teško mi je da se setim svih koji su me voleli i koji me nisu voleli. Mislim da sam jednog imenovao, ne mogu da se setim drugih", završio je Novak. 

On će u četvrtoj rundi, najverovatnije u nedelju, igrati protiv Adrijana Manarina. Ovaj 35-godišnjak je u životnoj formi i trenutno je 19, na ATP listi, a od početka tunira je odigrao tri meča i sva tri dobio posle pet setova. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: