Iskren

"BORIM SE SA DEMONIMA, RUŽNO JE ŠTO TO VIDITE!" Đoković priznao: Ne uživam u tome, ali to je deo mene!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je govorio o momentima meča kada priča sam sa sobom i otkrio da reči koje tada uputi samom sebi nisu uvek najlepše.

Izvor: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

Novak Đoković je u prva dva kola Australijan opena ispustio po set protiv Dina Prižmića i Alekseja Popirina, a onda je rutinski savladao Tomasa Martina Ečeverija 6:3, 6:3 7:6. Ipak, posle pobede nije mogao da bude do kraja zadovoljan prikazanim na terenu i bio je izuzetno samokritičan. 

"Ne, ali sam igrao bolje nego u prve dve runde, pa je to pozitivna promena. Počinjem da se osećam bolje u mečevima ali i fizički. Ipak i dalje nisam igrao na najboljem nivou", rekao je Novak pre meča sa Adrijanom Manarinom

On je tu pričao o Benu Šelton, Rodžeru Federeru, ali i o momentima kada je besneo na sebe tokom meča sa Argentincem. Delovalo je u prenosu da se on obraća Goranu Ivaniševiću, a zapravo je zamerao sam sebi na nekim odlukama i udarcima. Dakle, šta je sve govorio sam sebi? 

"Pa nije uvek to uvek pozitivno bodrenje. Ima tu dosta 'treš toka' koji se dešava unutar moje glave. Mislim da je to deo igre to je deo onoga ko sam ja i šta sam ja. Siguran sam da svi prolaze kroz krizne momente, pogotovo u mečevima gde se ne osećaju najbolje i gde sumnjaju u sebe. Pitanje je kako te momente prevazići i fokusirati se na to da budem najbolji mogući u narednom poenu", otkrio je Novak. 

Od samog početka karijere on nije krio svoje emocije, a sada ističe da mu nije uvek drago kada se one iskažu. Ružnu stranu svojih osećanja ne voli da pokazuje, ali...

"Ja jesam ekstrovertna osoba, ja pokazujem moje emocije. Ne uvek ali mi se to dešava. Kada ja pokažem ružnu stranu emocija, to nije lepo i nije nešto u čemu uživam. Tako je, kako je. Pokušavam da se borim sa demonima koje imam, kao i svako drugi na terenu. Nekada to funkcinioše bolje, nekada ne tako dobro. Samo morate da prhvatite da se nosite sa sitacijom kakva je tog dana. Nekada se jednostavno probudite i ne osećate se kako treba. To neke stvari sa kojima se borim tokom meča", naglasio je Novak. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: