Tenis

"BOLESTAN SAM, ALI SE NISAM TESTIRAO!" Novaka prvo provocirala publika, pa ga i novinari pitali za KORONU!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je bio na meti navijača, a onda je i novinare zanimalo da li se testirao na virus korona.

Izvor: Profimedia/WILLIAM WEST/AFP

Novak Đoković je rutinski savladao Tomasa Martina Ečeverija u trećem kolu Australijan opena 6:3, 6:3, 7:5 i tako se kvalifikovao u četvrto kolo gde će igrati protiv veterana Adrijana Manarina. Na tom meču smo videli njegovu odličnu igru, ali ono što nas je zabrinulo je to što se videlo da je najbolji teniser na svetu i dalje bolestan.

On je na prvi grend slem sezone stigao sa povredom lakta, ali je posle meča sa Dinom Prižmićem u prvom kolu otkrio da ima dodatni problem jer je prehlađen. Sada je takođe istakao da se još uvek ne oseća dobro, da nije zadovoljan ni nivoom svoje igre, ali da stvari idu na bolje. 

"Ulazeći u turnir nisam se dobro osećaju fizički i zdravstveno, ali ni kada je moja igra u pitanju i sve se to spojilo. Nisam imao najbolji turnir za sad kada se uzme u obzir kvalitet tenisa, ali sam ušao u četvrtu rundu. islim da će biti bolje kako turnir odmiče. Danas je bilo tako i nadam se da će se tako nastaviti u narednim danima", naglasio je Novak. 

Pred meč loptu publika u Australiji je rešila da provocira Novaka i dovikivali su mu da se vakciniše, a na konferenciji za medije je dobio pitanje o svojoj prehladi, ali i o tome kada je uradio poslednji test na virus korona.

"Nisam imao test na virus korona. To je regularana virusna infekcija kroz koju prolazim i sada je u poslednjoj fazi. Imam i dalje neki sekret koji izlazi i to je to", završio je Novak Đoković. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: