Tenis

NOĆAS NEMA SPAVANJA, NOVAK ĐOKOVIĆ IGRA! Evo kada počinje borba za ČETVRTFINALE i gde je TV prenos!

Autor Mladen Šolak

Organizatori su prvi put stavili Noleta u dnevni termin po australijskom vremenu.

Izvor: Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković i Adrijan Manarino u noći između subote i nedelje, od 3.30 uz prenos na Eurosportu, igraju meč osmine finala Australijan opena. Nole će prvi put u Melburnu ove zime igrati u dnevnom terminu, odnosno u 15.30 prema vremenu u tom gradu. Trenutna temperaturau gradu je 18 stepeni Celzijusa, mestimično je oblačno, ali to ne brine Srbina i Francuza, jer se podrazumeva da je krov iznad terena na Rod Lejver areni pokriven.

Novakov protivnik je Francuz koji je godinu dana mlađi od njega, a u poslednje dve godine igra najbolje u karijeri. Specifičan je Manarino jer ne želi da zna ime protivnika do sat-dva pred meč, ali ni to, ni njegove priče da "igra bolje zbog tekile" sigurno neće poremetiti Đokovićevu pripremu za meč koji će biti završen u rano nedeljno jutro prema vremenu u Srbiji.

Manarino je na putu ka osmini finala ostvario tri pobede u pet setova - protiv Stena Vavrinke, Đaumera Munara i protiv Bena Šeltona. U meč protiv Novaka ulazi kao 20. nosilac, a Nole je do tog okršaja stigao pobeda protiv Dina Prižmića u četiri seta, Alekseja Popirina takođe u četiri seta, a potom i "trokorakom" protiv Argentinca, Tomasa Martina Ečeverija. Delovalo je da Novak sve vreme podiže formu, ali je definitivno da u 4. kolu grend slema nema prostora za opuštenost. A, ako neko to zna na svetu, to je baš Novak Đoković.

Đoković i Manarino odigrali su do sada četiri meča, dva na Vimbldonu, jedan u Kvinsu i jedan u Sinsinatiju i u sva četiri je trijumfovao srpski teniser, uz set-razliku 10:1. Neka se ta tradicija nastavi i ove večeri u Melburnu, gde je Srbin desetostruki šampion, rekorder u broju osvojenih titula i aktuelni prvak. Sa druge strane, Francuz je već izjednačio svoj najbolji rezultat u karijeri, jer je i 2022. igrao četvrto kolo Australijan opena, a na toj prepreci je bio eliminisan i sa Vimbldona 2013, 2017. i 2018. Sigurno je da će u Melburnu njihov meč izazvati veliku pažnju, a odlukom organizatora, ljubitelji tenisa u Evropi u nedelju će biti malo pospaniji nego inače.

Pratite Novakov meč tokom noći u tekstualnom prenosu na MONDO portalu.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: