ŠOU

NOVAČE, MORAM OVO DA TE PITAM! Đoković odmah počeo da se smeje: "Tačno je, Ivanišević i Sabalenka su mi ZAMERILI"

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković bio je raspoložen za šalu posle pobede protiv Adrijana Manarina.

Izvor: Printscreen/Eurosport

Novak Đoković rutinski je odradio posao, lako pobedio Adrijana Manarina (6:0, 6:0, 6:3) i prošao u četvrtfinale Australijan opena. Pitanje pobednika nije se postavljalo ni u jednom trenutku. Rezultat najbolje oslikava šta se dešavalo na terenu.

Po završetku meča Nole je razgovarao sa bivšim teniserom Džimom Kurijerom i bio je odlično raspoložen. Počelo je sa konstatacijom da je delovalo da mu je ovo bio najbolji meč na turniru. "Moram da kažem da jeste, najbolji setovi koje sam igrao, hteo sam da izgubim taj gem u trećem setu, tenzija je bila prevelika, hteo sam da vratim fokus. Uspeo sam da završim meč. Nije lako igrati protiv Manarina koji je sjajan igrač, koristi uglove sjajno, igra mačke i miša protiv takvih igrača. Morao sam da izdržim bitku u dugim poenima, servirao sam dobro kada je bilo najpotrebnije. Zadovoljan sam", počeo je Novak.

Za razliku od starta turnira, protiv Manarina je ekspresno završio posao. "Uvek želiš da budeš efikasan, da završiš posao što je pre moguće, nije to uvek moguće. Kako turnir napreduje, tako su protivnici sve bolji, morate da igrate na visokom nivou. U poslednjih par dan je sve bolje, zdravstveno je sve bolje i idem tamo gde želim da budem."

Promenio je na kratko Kurijer temu i pitao ga je o modi i o tome što je sav u plavom. Podsetio je i na to da su Goran Ivanišević i Arina Sabalenka imali neke modne kritike na njegov račun tokom meča koji je odigran pred start turnira, u humanitarne svrhe. "Jedini deo odeće koji je smetao mom treneru Ivaniševiću i Sabalenki bile su čarape, bile su crne, sad sam promenio, bele su. Ne bavim se previše modom, fokusiran sam na turnir, posle turnira ću se baviti time", nasmejao se Đoković.

U momentima kada je davao izjavu na drugom terenu igrali su Tejlor Fric i Stefanos Cicipas, pobednik tog meča igraće protiv Novaka u četvrtfinalu u utorak. U tom trenutku rezultat je bio 1:1 u setovima. "Igrao sam finale sa Stefanosom prošle godine, nalazi se u vrhu svetskog tenisa, igra velike mečeve, igra odlično, fokusiran je, odličan igrač. Fric je takođe sjajan, nadam se da će meč trajati pet-šest sati. Da će nestati struje, da će pasti kiša, da će morati da nastave u ponedeljak. Šalim se naravno, nema lakih mečeva ovde".

Za kraj ga je Džim pitao i za to što je meč igran u dnevnom terminu po lokalnom vremenu. "Kako sam igrao u ovom meču, ne smeta mi da igram po dnevnom terminu. Hvala vam što ste došli. Možda je rano, ali je nedelja, hvala vam još jednom što ste ispunili tribine. Nije tajna da volim da igram u večernjem terminu, ali nije ovo bilo loše", zaključio je Đoković.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: