!?

NOVAK U ŠOKU ZBOG TERMINA, A I CELA SRBIJA! Evo kada Đoković igra Australijan open, TERAJU GA na 30 stepeni Celzijusa!

Autor Milutin Vujičić

Nerazumna odluka organizatora Australijan opena koji su odlučili da Novak Đoković protiv Tejlora Frica igra u dnevnom terminu.

Izvor: Profimedia/AFP/Anthony Wallace

Srpski teniser Novak Đoković dobio je neočekivanog protivnika na Australijan openu - organizatora turnira - jer kako drugačije objasniti odluku o terminu meča koji je dobio za četvrtfinale? Najbolji teniser sveta i najuspešniji teniser u istoriji Australijan opena, igraće drugi put zaredom u dnevnom terminu i to je podjednako loša vest za njega, koliko i za sve navijače u Srbiji koji će morati ranije da se bude!

Preciznije, Novak Đoković i Tejlor Fric će meč četvrtfinala igrati rano ujutru u utorak, ne pre 4.30 po centralnoevropskom vremenu. To je inače oko 14.30 u Melburnu, što će reći da će Nole morati da igra po najjačem suncu od početka Australijan opena jer se čak očekuje temperatura od 29-30 stepeni Celzijusa.

S obzirom na njegove česte probleme sa disanjem, kao i ne tako idealno stanje sa prehladom koja ga muči od početka turnira, ovo svakako neće biti od pomoći protiv odličnog Tejlora Frica. Jasno je i da sigurno Đoković nije insistirao na tome da igra u dnevnoj sesiji, nego je kao i obično tražio noćnu, ali nikome nije jasno zašto su organizatori odlučili da najatraktivnije ime na turniru stave u taj termin.

Đoković je inače imao 15 uzastopnih mečeva na Australijan openu od 2021. do meča osmine finala 2024. godine u noćnoj sesiji, a sada će "vezati" dva dnevna. Videli smo da mu to nije bio veliki problem protiv Manarina, ali je u tom trenutku igrao praktično u dvoranskim uslovima zbog kiše u Melburnu.

Videćemo kako će se sada prilagoditi na uslove, ali je ovo svakako otežavajuća okolnost u devetom susretu koji igra protiv Tejlora Frica. Pobedio ga je svih osam puta do sada, a upravo su u Australiji 2021. godine odigrali jedan od najuzbudljivijih mečeva kada je Novak uspeo da slavi 3:2 uprkos povredi trbušnog zida. Tada je, između ostalog, Fric izjavio da nije siguran da je Nole bio uopšte povređen i samo je sebi napravio problem...

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)