LEPO!

TO PITAJ NOVAKA! Siner posle meča otkrio TAJNU: Đoković i ja? Istina je...

Autor Milutin Vujičić

Janik Siner nasmejan posle pobede nad Novakom Đokovićem u polufinalu Australijan opena, pričao i šta je "pokupio" od njega.

Izvor: Eurosport 1/printscreen

Janik Siner je odigrao fantastičan meč i pobedio je Novaka Đokovića (3:1) za finale Australijan opena, što će mu biti prvo grend slem finale u karijeri. S obzirom na kvalitet tenisa koji je pokazao, Siner je apsolutno zaslužio da se nađe u borbi za trofej, a deluje da je jedan od retkih koji trenutno imaju "recept" za Đokovića.

Pobedio ga je u tri od četiri poslednja meča, pa ga je Džim Kurijer upitao kako to uspeva: "Šta mu smeta u moj igri? Ne znam, to pitajte njega ha-ha. Igramo dosta slično, pokušavamo da riterniramo što više lopti, a on je dobar server, pokušavao sam da ga nateram da se kreće, mada nije dobro da pričam o toj taktici. Igrao sam drugačije mečeve protiv njega, ali ovo je srećni grend slem turnir i ja sam bio srećan!", nasmejao se presrećni Italijan.

Iako je Đoković bio nemoćan u dva seta, Siner je rekao da je meč "bio jako težak" i da je svestan da je u prva dva seta Đoković jednostavno previše promašivao i da je znao da će se vratiti: "I ja sam promašio taj forhend u trećem setu, ali to je tenis. Pokušao sam da budem spreman za čevrti set i atmsofera je bila sjajna. Radovao sam se ovom meču, dobro je igrati protiv tenisera protiv koga možete da učite, naučio sam mnogo kada sam izgubio od njega u Vimbldonu. To je proces. Drago mi je što sam prošao sa vama kroz ovo", dodao je on.

Interesantno je da je trener Janika Sinera još pre nekoliko godina tražio savet od Đokovića kako da "popravi" igru Italijana i sad je potvrđeno da je to uspelo: "To je istinita priča. Imao sam šansu još kada sam bio tinejdžer da treniram sa njim u Monaku i to je bio proces za mene da učim za najboljeg na svetu. To je drugačije naravno. Rekao mi je da više 'krećem' loptu i da ne budem predvidljiv. Servis se takođe popravio, pa imam osećaj da mogu još da napredujem i imam sjajan tim koji me gura". 

U drugom polufinalu sastaju se Aleksander Zverev i Danil Medvedev, a prema rečima Sinera - raduje se tom susretu jer zna da njihovi mečevi uvek budu zanimljivi.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)