Iskreno...

NOVAKOV PRIJATELJ: JANIK SINER JE NOVI ĐOKOVIĆ! Da li je svet dočekao naslednika najboljeg ikad?!

Autor Dušan Ninković

Australijanac Nik Kirjos objasnio sličnosti između Sinera i Đokovića

Izvor: Saeed KHAN / AFP / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković završio je učešće na Australijan openu u polufinalu, gde ga je zaustavio italijanski teniser Janik Siner. Bio je to treći trijumf Sinera protiv Đokovića u vrlo kratkom roku, nakon što ga je pobedio u grupnoj fazi na Završnom mastersu, a zatim i u Dejvis kupu krajem prošle godine. Dovoljno da se priča kako je Novak dobio naslednika. Takvog je stava i Nik Kirjos!

Nekadašnji australijski teniser koji ove godine turnir u Melburnu prati kao komentator i stručni konsultant dotakao se igre Janika Sinera i najavio velike stvari u njegovoj karijeri. Po Kirjosovim rečima, zbog sličnog stila igra koji gaje Siner i Đoković, Janik bi mogao da bude novi Novak!

"Promene koje je Daren Kejhil napravio u Janikovoj igri i spremnost Sinera da mu pruži priliku sada su ga uzdigle na vrh sporta. Pobedio je Novaka, a niko to ovde nije uradio tako dugo. I na taj način, Novak nije imao nijednu brejk šansu. Siner i Đoković igraju slično, i to vidim. Posle ovog dana, mislim da bi Janik mogao da bude novi Novak. Alkaraz ima taj iks-faktor, ali Siner je odličan", ispričao je Nik.

Podsećamo, u nedelju ujutru Janik Siner će igrati grend slem finale protiv Danila Medvedeva. Šansu da se domogne najveće titule u dosadašnjem toku karijere Italijan će imati protiv ruskog tenisera koji je eliminisao Sašu Zvereva nakon pet dramatičnih setova i velikog preokreta nakon dva seta zaostatka.

Novak Đoković će, uprkos porazu u polufinalu Australijan opena, ostati prvi teniser planete barem do sredine februara. Sada je samo pitanje gde će se zaustaviti njegov neverovatan rekord, pošto će na čelu ATP liste provesti najmanje 412 nedelja! To je preko 100 nedelja više nego što ima drugoplasirani, Rodžer Federer.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: