BRAVO

SABALENKA ODBRANILA TITULU NA AUSTRALIJAN OPENU! Dominacija u finalu, protivnici dala samo PET gemova!

Autor Nemanja Stanojčić

Arina Sabalenka odbranila je titulu na Australijan openu, pobedila je Kviven Ženg.

Izvor: Martin KEEP / AFP / Profimedia

Arina Sabalenka odbranila je titulu na Australijan openu. U finalu prvog grend slema sezone pobedila je Kvinven Ženg - 6:3, 6:2. Za drugi trofej sa najveća četiri turnira u karijeri bilo joj je potrebno tek nešto više od sat vremena.

I pre početka meča Beloruskinja je važila za velikog favorita i dokazala je to na terenu veoma brzo. Već u drugom gemu napravila je brejk, pa je onda u narednom spasila tri brejk šanse, povela sa 3:0 i rutinski privela set kraju, mogla je i nešto ranije sve da završi, pošto je na servis Kineksinje propustila tri set lopte u osmom gemu.

Maltene identična stvar viđena je i u drugom setu. Brejk je napravila u prvom gemu, pa onda i u petom gemu i ako je bilo nekakve sumnje pre toga, više nije postojala. Arina je dominirala na terenu i nije dozvolila protivnici ni promil šanse i nade da bi mogla da napravi preokret epskih razmera.

Uprkos osvajanju titule i ispadanju Ige Švjontek u trećem kolu u Melburnu, ona neće preuzeti prvo mesto na WTA rang listi. Sabalenka sada ima 8.905 poena, dok je Poljakinja na prvoj poziciji sa 9.770. Vodiće se velika borba u nastavku sezone i za tronn. Iza njih dve je Koko Gof sa 7.200 bodova.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: