DIVNO

SABALENKA JE POKOJNOM OCU OBEĆALA JEDNO - SAD JE TO ISPUNILA! Dirljiv snimak postao viralan: "Da nije tate bilo..."

Autor Nemanja Stanojčić

Arina Sabalenka ispunila je obećanje dato svom ocu koji je nažalost preminuo...

Izvor: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

Arina Sabalenka je dvostruka grend slem šampionka, po drugi put je podigla pehar na Australijan openu pošto je u finalu pobedila Kvinven Ženg (6:3, 6:2). Posle ceremonije i divnog govora na terenu na društvenim mrežama pojavio se jedan dirljiv snimak i obećanje koje je dala svom pokojnom ocu.

U dokumentarcu "Netfliksa" otkrila je o čemu je maštala sa njim. "Izgubila sam oca pre četiri godine, imali smo jedan cilj, da osvojim nekoliko slemova pre 25. godine. Sada imam 24 i nemam nijedan slem", rekla je tada Arina. Ko čeka, taj dočeka. Ona je svoj san ispunila, pošto je sve to uspela pre svog 26. rođendana koji je 5. maja ove godine...

Potpuno očekivano, bilo je to jedno od pitanja koje je dobila na konferenciji za medije posle titule. "Mnogo mi je to bilo bitno, bio je to moj san. Imam još mnogo stvari koje želim da ostvarim, mnogo ciljeva pred sobom. Pre osvajanja Melburna prošle godine sam želela da mu odam počast na taj način. On je moja velika motivacija, ali su tu uz mene majka, sestra koja je ovde i moram i o njima da mislim. Moj tata je uvek sa mnom i zahvalna sam na svemu što je za mene uradio, bez njega ne bih bila ovde. Mnogo mi znači, sad u ovom momentu igram za mamu, sestru i baku."

Tokom razgovora sa medijima pila je šampanjac, dok je pored nje stajao trofej. "Već sam pričala sa majkom i svađale smo se oko toga gde će ovaj trofej da završi. Baš je besna trenutno. Šalm se malo naravno, nije lako što su toliko daleko, ali smo bili zajedno pred start sezone u Dubaiju i to mi je značilo. Retko kada njih spominjem u govorima na terenu, sada sam želela to da uradim, da bih im pokazala koliko mi znače i koliko me motivišu."

Prošle sezone je izgubila u finalu US opena od Koko Gof, bilo je mnogo sumnji, raznih priča i kritika, svima je Beloruskinja zapušila usta. Osvojila je svoj drugi slem. "Bilo mi je baš važno, dosta sam o tome razmišljala, nisam htela da budem taj tip teniserke koja je osvojila veliki turnir jednom i onda nestala. Htela sam svima da pokažem da sam sposobna za mnogo više, sada želim više od ova dva. Sve to je proces, disciplina, naporan rad", zaključila je Sabalenka.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: