IDEMO!

NIJE VREME ZA PENZIJU! Krajinović se vratio na teren i počeo da ređa pobede - tri u nizu!

Autor Nemanja Stanojčić

Filip Krajinović vratio se na teren i ušao u seriju pobeda.

Izvor: MN Press

Filip Krajinović (31) neće još uvek u penziju! Vratio se na teren i počeo da ređa pobede. Odlučio je da ne koristi zaštićeni renking još uvek, već da prvo pronađe pravu formu na Čelendžer turnirima. Tako se prijavio za takmičenje u Koblencu (Nemačka) i tamo je kao 400. teniser sveta morao da prođe kroz kvalifikacije prvo.

Uspeo je u tome, ostvario je dve pobede u kvalifikacijama, pa je u prvoj rundi savladao Rajana Penistona (Velika Britanija) - 6:3, 4:6, 6:4. Mogao je srpski igrač da reši meč i ranije, pošto je na startu drugog seta napravio brejk, pa je u trećem brzo poveo sa 3:0, ali je na kraju ipak uspeo da privede posao kraju. Naredni rival biće mu bolji iz duela drugog nosioca Brendona Nakašime (SAD), trenutno 96. igrač sveta ili Alehandro Moro Kanjas (Španija).

Poslednji zvaničan meč Filip je odigrao u maju prošle godine kada je izgubio od Frensisa Tijafoa u prvom kolu Rolan Garosa (6:3, 6:4, 6:2). Taj meč obeležila je i situacija u kojoj ga je Amerikanac pogodio lopticom u glavu, posle čega je Srbin pričao o svim problemima sa kojima se suočava i tada je delovalo da razmatra da ode u penziju.

"Sve mi ovo jako teško pada, svašta mi prolazi kroz glavu, uskoro ću objaviti neke vesti u vezi moje karijere, biće možda neočekivane. Za nastavak treba još veći rad, motivacija, tim ljudi. Dugo se gubim u svemu ovome, jako sam nesrećan na terenu, do pobeda dolazim sve teže, moja igra, koja je bila agresivna, nestala je. Nisam to više ja na terenu, sve počinje da me muči", rekao je Krajinović tada.

Napravio je dugu pauzu, pola godine nije igrao, pa je rešio ipak da je prerano da "okači reket o klin". Umesto toga je krenuo sa treninzima, postepeno se vraćao i polako pronalazi svoj put. Još uvek nisu poznati njegovi planovi za sezonu, mada deluje kao da je prvi cilj da igra na glavnim turnirima kada krene sezona na šljaci, pred Rolan Garos.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: