Pauza!

OTKRIVENO GDE JE NOVAK ĐOKOVIĆ! Amerika može da čeka, prvo godišnji odmor - isplivala fotografija!

Autor Dušan Ninković

Najbolji teniser svih vremena otputovao je u Italiju između turnira u Australiji i Americi.

Izvor: Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu na Australijan openu, pošto je u polufinalu prvog grend slema poražen od Janika Sinera. Ipak, najbolji teniser svih vremena odbranio je prvo mesto na ATP listi, pa u narednim danima može najvećim rivalima da prepusti različite turnire širom sveta - odlučio je da tokom februara ne igra tenis, već da ovaj period godine iskoristi za godišnji odmor sa porodicom. Sada je poznato i gde su Đokovići "pobegli" nakon vrelog leta u Australiji!

Po informacijama do kojih su stigli italijanski mediji, porodica Đoković ovih dana nalazi se u pokrajini Južni Tirol, na samom severu Italije. Preciznije, u subotu su doputovali u grad Bolcano, a očekuje se da u narednim danima borave u okolini poznatog skijališta Val Gardena. Đoković je u februaru 2020. godine već zimovao na ovoj destinaciji i očigledno se porodici veoma dopao sever Italije.

Ovaj deo Italije nije previše poznat po sportu, pa je jasno da je Novak Đoković pokušao da se izoluje od takvih dešavanja. U ovom trenutku najbolji srpski sportista želi da uživa sa porodicom i da napuni baterije pred američku turneju, gde će na betonu pokušavati da učvrsti svoju lidersku poziciju na ATP listi.

Priliku da osvaja nove bodove Novak Đoković će imati u Indijan Velsu, gde će igrati posle pet godina! Zbog korona virusa i strogih pravila oko ulaska u SAD Đoković je redovno propuštao prolećni deo američke turneje, pa će ove godine svaki osvojeni bod biti prilika da se udalji od najbližih konkurenata. Nakon Indijan Velsa Đoković će imati priliku da igra i Majami, a zatim se ceo teniski svet seli u Evropu i na šljaci se priprema za Rolan Garos, drugi grend slem sezone.

Po trenutnim projekcijama, Đoković ostaje na vrhu najmanje do 4. marta 2024. godine, što znači odnosno čak 414 nedelja. Praktično, to je pune dve godine duže od Rodžera Federera koji mu je najbliži pratilac, a samo tri nedelje faliće srpskom tensieru da Rafaela Nadala nadmaši za pune četiri godine!

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: