Tenis

TUKAO SE SA NOVAKOM, PRAVIO SKANDALE, PA OTIŠAO U PENZIJU: Poznatog tenisera svi će pamtiti po KONTROVERZAMA!

Autor Nemanja Stanojčić

Ernest Gulbis i zvanično je otišao u penziju.

Izvor: Mike Frey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ernest Gulbis (35) je teniser koga kada spomenete malo ko pomisli prvo na teren ili neki veliki uspeh. Poput recimo polufinala Rolan Garosa 2014. i poraza od Novaka Đokovića. Njegovo ime uglavnom je vezano za kontroverze, ponašanje koje je na ivici sportskog, lomljenje reketa, pa i tome da je retko kada pazio šta priča u javnosti.

Uvek je govorio ono što misli, nije ga bilo briga šta će drugi reći, pa je zbog toga često bio na udaru i navijača i drugih igrača. Njemu su mnogi predviđali veliku karijeru. Uostalom, činjenica da je trenirao u akademiji čuvenog Nikole Pilića zajedno sa Novakom Đokovićem najbolje govori o potencijalu koji je imao.

Na kraju zbir od šest titula i 10. mesto na ATP listi kao najbolji rezultat. "Bili smo zajedno u akademiji, a sve je krenulo naopako kada je Gulbis došao. Novak i on su bili potpuno različiti po karakteru. Nisi mogao da ih skloniš sa terena ni posle šest-sedam sati treninga. Po tome su bili slični, po svemu ostalom sušte suprotnosti. Često su se svađali, tukli, bili su u sukobu. Imali su velike ambicije i ponos, pa su rešavali konflikte fizičkim obračunom", ispričao je Kozmin Georgesku koji je bio sa njima u akademiji.

Da stvari nisu bile dobre između Letonca i Srbina potvrdio je i on sam. "Ne volim nekoliko igrača, među njima je i Đokovića. Znam ga od kada je imao 12 godina, bio je običan dečak. Promenio se mnogo posle prvog velikog trijumfa, videlo se to u njegovim očima, gleda nas drugačije. Osećam promenu u njegovoj ličnosti i takve ljude ne volim, one koji se menjaju zbog uspeha i novca. Zato se ja trudim da se ne menjam", ispričao je Gulbis 2013. godine.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: