Tenis

ALKARAZU JE SAMO ĐOKOVIĆ U GLAVI! Španac PRETI: "Razmišljam o Novaku i 24 slema, hoću i zlato na Olimpijskim igrama"

Autor Nemanja Stanojčić

Karlos Alkaraz ne prestaje da razmišlja o Novaku Đokoviću.

Izvor: Profimedia/IMAGO / imago sportfotodienst

Novak Đoković ne izlazi iz glave Karlosa Alkaraza. Od kada ga je pobedio u finalu Vimbldona prošle godine španski teniser ne prestaje da priča o srpskom igraču. Od tada je pao i u formi, imao je i neke iznenađujuće poraze. Pojedinci smatraju da je to delom i zbog toga što razmišlja previše o Srbinu, a ne o svom putu, svojoj igri.

Tako je recimo umesto odmora pred završnicu prošle sezone odlučio da igra u Aziji i tamo se dodatno umorio. Da stvari budu gore za njega, igrao je nedovoljno spreman, jer se nije tada u potpunosti oporavio od povrede. Sada je opet odlučio da uradi nešto slično, dok Nole odmara, on učestvuje na turniru u Buenos Ajresu. "Zaista je poseban osećaj igrati u Argentini, ljubav koju osećam od strane navijača je fenomenalna, zaista uživam u tome. Ljudi su strastveni za sport, za tenis, uključeni su u mečeve i zahvalan sam mnogo zbog toga. Ekonomska situacija možda nije toliko dobra ovde, ali sam čuo kako se kreće prodaja karata i to najbolje pokazuje koliko su zainteresovani", rekao je Alkaraz.

Na pitanje o 24 slema koja je osvojio Đoković dao je iskren i direktan odgovor. "Naravno da razmišljam o Novakova 24 slema, to je normalno. Sada su Novak i Siner teniseri koje treba pobediti, oni su na vrhu, najbolji su. Ja sam ambiciozan momak, imam velike snove i imam svoje ciljeve do kraja karijere. Naravno da su 24 Đokovićeva slema moj najveći cilj u karijeri, možda ću osvojiti pet, možda ostanem na ova dva, ali imam velike snove i ciljeve. O tome razmišljam".

Novinare je zanimalo i šta bi pre izabrao da mu neko sad ponudi dve opcije - osvajanje grend slema ili zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. "Voleo bih da igram na Olimpijskim igrama sa Rafom u dublu, ima još nekoliko meseci, videćemo da li ćemo moći, kako se budemo osećali i jedan i drugi tada. Bitno je da budemo zdravi prvo. Za mene je san da osvojim medalju za svoju zemlju, zlato bi bilo jedna od najlepših stvari. Da imam izbor između zlata na Igrama i grend slema, izabrao bih Olimpijadu. Naravno, voleo bih da osvojim oba, ambiciozan sam, imam velike snove i želim da budem među najboljima u istoriji ovog sporta. To me motiviše iz dana u dan", zaključio je Alkaraz.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: