Uživaj, doktore!

ATP MI NE PRIZNAJE POBEDU NAD NOVAKOM! Čuveni Hrvat se povukao, a nikad nije zaboravio IZRBISANI meč sa Đokovićem!

Autor Nikola Lalović

Možda nije jedan od najboljih, ali Ivo Karlović će zauvek ostati jedan od najunikatnijih tenisera ikada. Sada je konačno sa 44 godine rekao da je kraj!

Izvor: YouTube/Today/ CopaDavisITF/Screenshot

Konačno je kraj! Delovalo je da je Ivo Karlović neuništiv i da mu ne pada na pamet da se povlači, ali jedan od najboljih servera u istoriji tenisa je konačno sa 44 godine rekao da je sa tenisom dosta! Iako je nedavno izjavio da se neće oprostiti "Doktor Ivo" je sada zvanično završio karijertu kojie je zapravo gotova od 2021. godine otkako nije odigrao nijedan meč. Tada je izgubio od Kolumbijca Emilijana Gomeza u drugom kolu Indijan Velsa.

Dve godine kasnije se oprostio od tenisa, a odlazi kao jedan od retkih igrača koji imaju pozitivan skor sa Novakom Đokovićem! Susreli su se tri puta, a Karlović je prvo savladao Đokovića 2008. godine na madridskoj šljaci 7:6, 7:6, a zatim ga je dobio i u Dohi 2015. godine 6:7, 7.6, 6:4 u jednom od najboljih mečeva koje je taj turnir ikada video. Ipak, nikad se nije pomirio sa ovim skorom dvometraš iz Zagreba, već je uvek tvrdio da zapravo ima pobedu više! 

"Zapravo je 3:1. Pobedio sam ga i u kvalifikacijama turnira u Madridu 2005. godine, samo što ATP to ne beleži. Nije da ga zadirkujem, ali spomenem mu taj podatak s vremena na vreme. Na šta on počne iznositi smešne izgovore, poput 'duvao je vetar', ili 'to je bilo 1847.' Ne znam zašto je baš tu godinu izabrao", rekao je uvek duhoviti Karlović za "Večernji list".

Izvor: Profimedia

Sa profesionalnom karijerom počeo je još sredinom devedesetih, a najbolji ATP rang je imao 2008. kada je bio 14. Ima 44 nedelje u top 20 na svetu, a svet ga je upoznao kada je u 1. kolu Vimbldona 2003. savladao branioca titule Lejtona Hjuita i tako najavio njegov pad. Sa Hrvatskom je osvojio Dejvis kup, a jedno vreme je držao svetski rekord sa 78 asova na meču. U karijeri je imao 13.728 asova, a najbrži mu je išao 251 kilometar na sat. Na kraju je karijeru završio sa osam ATP titula i sedam čelendžera i četiri fjučersa. 

"Dragi fanovi i prijatelji,nadam se da će vas ovaj post sve zateći dobrog raspoloženja i sa snažnim bekhendom! Neki od vas su primietili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao na turniru i još uvek me svakodnevno pitaju hoću li se i kada vratiti na turneju. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim to učiniti službenim i konačno objaviti svoje povlačenje. Imao sam vrlo zadovoljavajuću, neortodoksnu i dugu karijeru koja dolazi iz izuzetno skromnih početaka, posebno za tenisera. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam odrastao i jako sam ponosan na svoja postignuća i ono što sam uspeo prevladati. Želeo bih zahvaliti svim trenerima i ljudima koji su bili uključeni i doprinieli mom razvoju kao tenisera. Bez vas ovo srećno putovanje ne bi bilo moguće. Porodica mi je pružila ogromnu podršku i neizmerno ih volim. Veselim se što ću nastaviti da provodim vreme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju. Svima vama koji ste bili navijači i podržavatelji tokom godina, hvala što ste bili deo mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da se opet vidimo. Ostaću blizak tenisu i pokušati da podelim svoje znanje i sva neverovatna iskustva na turneji s novim generacijama tenisera. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmerava. Zahvalan sam. Živeli, dr Ivo", stoji u oproštaju Karlovića od tenisa.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: