OPA!

ŠEICI SE OTVORILI, STIŽU MILIONI ZA NOVAKA I TENISERE: Ugovor je POTPISAN, Arapi se ne zaustavljaju!

Autor Nemanja Stanojčić

ATP je potpisao ugovor sa Saudijskom Arabijom, stižu velike svote novca za igrače.

Izvor: Juergen Hasenkopf / Shutterstock Editorial / Profimedia

Arapski novac stiže i u tenis! ATP je potpisao petogodišnji ugovor as investicionim fondom iz Saudijske Arabije, pa će tako Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Rafa Nadal, Danil Medvedev i mnogi drugi teniseri dobiti velike svote novca. Svi Završni turniri za mlade igraće se u Džedi do 2027. godine, a taj turnir osvojio je Hamad Međedović prošle sezone.

I to nije sve. Investicioni fond ima pravo na brendiranje Završnog ATP turnira u Torinu, kao i Indijan Velsa, Majamija, Madrida i Pekinga. "Ovo je veliki momenat za tenis", rekao je Masimo Kalveli, izvršni direktor ATP-a.

Već neko vreme priča se o velikim ulaganjima u tenis. Od momenta kada je Nadal postao ambasador tamošnjeg saveza. Njihov logo stajaće u budućnosti i uz ATP listu, do sada je to bila kompanija "Peperston". U Arabiji je bio i egzibicioni duel Novaka i Alkaraza koji je privukao veliku pažnju.

Podsetimo, tamo će se održati i turnir "Šest kraljeva" na kom će pored Novaka, Rafe i Alkaraza igrati još Danil Medvedev, Janik Siner i Holger Rune. Svaki od njih dobiće po 1,5 miliona dolara, dok će pobedniku pripasti 6 miliona dolara. Primera radi Siner je za osvajanje Australijan opena morao da dobije sedam mečeva i osvojio je oko 3 miliona dolara.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: