Kakva čast!

AU, KAKVE REČI NOVAKA ĐOKOVIĆA! Amerikanac pitao za Jokića, pa dobio lekciju o NAJBOLJEM košarkašu!

Autor Dušan Ninković

Najbolji srpski sportista u istoriji objasnio Amerikancima zašto gleda NBA i koliko je velik Nikola Jokić!

Izvor: Twitter/VicLombardi/printscreen

Kada Novak Đoković dođe da gleda NBA, a na parketu budu veličine poput Lebrona Džejmsa i Nikole Jokića, spektakl ne može da izostane! Na košarkaškom meču u Los Anđelesu, gde su Denver Nagetsi zabeležili pobedu (124:114) mnogo pažnje privukao je najbolji teniser u istoriji - on je posmatrao utakmicu u društvu slavnog Divca, zatim dao kratak intervju, a na kraju se srdačno pozdravio sa zemljakom koji je blistao na terenu.

O tome koliko je Nikola Jokić dobar i koliko znači za srpski sport Novak Đoković je govorio jednom američkom novinaru. Baš nekoliko sekundi pre nego što će se pozdraviti sa centrom iz Sombora, Novak Đoković ga je hvalio američkim medijima. Istakao je da meč gleda kako bi ga podržao, a da je Nikola Jokić jedan od najvećih sportista koje je naša zemlja ikada imala!

"Ovde sam da uživam u košarci, sportu koji mnogo volim. Naravno da podržim veličine kakve su Lebron i Nikola Jokić", rekao je Novak Đoković u razgovoru sa Vikom Lombardijem, a zatim dodao: "On je veliki. On je jedan od najboljih sportista koje imamo u istoriji srpskog sporta. Ono što on radi u poslednje tri godine je neverovatno, ne samo za srpsku košarku, već i za evropsku košarku. Igrati u najjačoj košarkaškoj ligi sveta... On je neverovatan, volim ga, volim ga kao osobu i on dolazi..." U tom trenutku Nikola Jokić je prekinuo razgovor i usledio je zagralj dvojice srpskih sportista! Pogledajte:

Podsećamo, meč u Los Anđelesu gledali su i glumac Nikola Đuričko, odnosno bivši NBA igrač Marko Jarić! Selfiji napravljeni u hali postali su hit na internetu, a nekoliko sati nakon meča čitav svet priča o Đokovićevoj poseti utakmici. Ne treba zaboraviti ni da se Jokić istakao dok su ga zemljaci bodrili - pokvario je slavlje Lebrona Džejmsa i sa 35 poena, 10 skokova i sedam asistencija bio najbolji pojedinac meča odigranog u Kaliforniji!

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: