SJAJNO

ALKARAZ I NADAL NAPRAVILI SPEKTAKL U LAS VEGASU: Mlađi odneo pobedu, ali svi pričaju o Rafinim majstorijama!

Autor Nemanja Stanojčić

Karlos Alkaraz pobedio je Rafaela Nadala u Las Vegasu.

Izvor: David Becker / Getty images / Profimedia

Spektakl u Las Vegasu u režiji Karlosa Alkaraza i Rafaela Nadala. Posle velike borbe na egzibiciji je pobedu odneo mlađi od dvojice španskih igrača - 3:6, 6:4, 14:12. U meču koji je nosio naziv "Netflix slem" slavio je drugi teniser sveta, mada je i njegov stariji i uspešniji sunarodnik pokazao neke fenomenalne poteze.

Dobio je Rafa prvi set, pa je u trećem spasao meč loptu na spetkaklularan način i ti potezi brzo su postali pravi hit na društvenim mrežama. Pokazao je svima da nije zaboravio da igra i da je "vatra" još uvek tu. Samo da se oporavi i da zdravstveno bude na nivou na kom može da igra naporne i iscrpljujuće mečeve. Samo toliko...

"Njegov borbeni duh je neverovatan. Nikada ne odustaje, trči u svaki ugao terena, udara nestvarne udarce. Propustio sam nekoliko meč lopti pre nego što sam pobedio, zato što je on izveo neke fenomenalne udarce. Nikada se ne predaje i to je nešto što pokušavam da ubacim u svoju igru. Taj mentalitet koji ima, anlazi rešenje i kada stvari ne idu, to je za divljenje. Mislim da svi u životu treba tako da razmišljaju", poručio je Alkaraz. Pogledajte i jedan od tih poteza:

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: