UFFFF

RAFA BEŽI OD NOVAKA? Nadal najavio iznenađujuću odluku: "Razmatram to u ovom trenutku"

Autor Nemanja Stanojčić

Rafael Nadal najavio je mogućnos povlačenja sa turnira u Inijan Velsu.

Izvor: Chris Unger / Getty images / Profimedia

Rafael Nadal najavio je mogućnost povlačenja sa turnira u Indijan Velsu! Žreb za Masters turnir u Americi na programu je danas, a na njemu se možda neće naći ime španskog asa. To je otkrio u izjavi posle egzibicionog meča sa Karlosom Alkarazom u Las Vegasu. Iako je tamo pokazao zavidan nivo tenisa, postoji šansa da neće biti deo predstojećeg turnira.

"U ovom momentu razmatram učešće u Indijan Velsu. Voleo bih da igram u Monte Karlu", izjavio je Rafa. Nije tajna da tvrda podloga nije nešto što mu u ovom momentu odgovara, posebno posle teške povrede, opravka i rehabilitacije. Zvaničnu odluku još uvek nije doneo i u ovom trenutku je i dalje na spisku učesnika. Međutim, nije isključeno da će ipak napraviti dužu pauzu da se spremi za sezonu turnira na šljaci, podlozi koju najviše voli.

Na spomenutoj egzibiciji izgubio je od mlađeg sunarodnika posle velike borbe. "Veliki je izazov igrati protiv Karlosa, to je potpuno druga generacija. Mi u Španiji treba da budemo veoma srećni što imamo takvog igrača. Neverovatan je, ima samo 20 godina i već je osvojio dva grend slema i nekoliko važnih turnira. Dobra stvar je što se neću susresti još mnogo puta sa njim kao igrač. Kao navijač, uživaću dugo u njegovim mečevima", rekao je Nadal.

Rafa je u Ameriku stigao baš sa Novakom Đokovićem, zajedno su bili u avionu. Očekivali su mnogi da će gledati obojicu u Indijan Velsu. Ako se Španac ne povuče u poslednjem trenutku to će se i dogoditi...

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: