Tenis

RUBLJOV VIKAO NA SUDIJU, PA SE ŽALIO: Kazna je smanjena, ATP promenio odluku!

Autor Nemanja Stanojčić

Andrej Rubljov neće ostati bez poena i nagradnog fonda posle diskvalifikacije sa turnira u Dubaiju.

Izvor: Twitter/BastienFachan

Andrej Rubljov napravio je haos na turniru u Dubaiju. Diskvalifikovan je sa takmičenja u polufinalu i to u poslednjem gemu duela sa Aleksanderom Bublikom. Imao je izliv besa, počeo je da viče i da se unosi u lice linijskom sudiji.

U prvi mah delovalo je da će se na tome završiti, ali je sudija znao ruski i rekao je da ga je Andrej psovao i vređao i posle toga doneta je odluka o diskvalifikaciji. Uz to je kažnjen oduzimanjem bodova i nagradnim fondom koji je osvojio. Odmah se Rubljov žalio i dobio je žalbu, bar pracijalno.

Kažnjen je sa 36,400 dolara i neće izgubiti poene. Ta svota novca biće oduzeta od nagrade od 157.755 dolara koliko je zaradio plasmanom u polufinale. To znači da neće izgubiti peto mesto na ATP listi i da ga, bar za sada, Aleksander Zverev neće prestići. Posle ovog incidenta mnoge kolege su mu pružile podršku, a neki od njih imali su i nove predloge za ATP.

Tako je Kazahstanac, koji je prošao u finale zbog tog poteza, tražio da se linijske sudije sklone sa terena. "Svake nedelje dobijamo dokaze zbog čega nemate probleme na turnirima gde imate tehnologiju umesto linijskih sudija. Igrači nisu ludi, to je naša strast, igramo za ovo, živimo za ovo, maštamo da igramo ovakve mečeve. Onda se tu pojavi neki sudija koji radi tri godine kao linijski sudija i nešto odlučuje. Da li je Andrej pogrešio? Možda. Da li je sudija pogrešio? Možda", rekao je Bublik.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: