Svaka čast!

STEFAN ĐOKOVIĆ DOBIJA NAJVEĆEG TENISKOG RIVALA! Još nema godinu i po, ali Rafael Nadal udara lopticu!

Autor Dušan Ninković

Sin legendarnog Španca rafaela Nadala već krenuo očevim stopama.

Izvor: Twitter/WeAreTennis/printscreen

Špansjki teniser Rafael Nadal i Karlos Alkaraz odigrali su egzibiciju dok se pripremaju za turnir u Indijan Velsu, a pored toga što su u SAD napravili spektakl i oduševili navijače, deo slave su morali da prepuste i jednom dečaku. Sin Rafaela Nadala, koji se zove isto kao otac, ima godinu i po dana i već barata teniskim reketom!

Na snimku koji je nastao u Americi vidi se kako naslednik sportske dinastije Nadal sa malenim teniskim reketom nevešto udarac lopticu, ali njegovi pokreti daleko su kompleksniji od onih koje inače izvode deca njegovog uzrasta. Podsećamo, Rafael Nadal i njegova izabranica dobili su prvo dete početkom oktobra 2022. godine, što znači da mladi gospodin ima tek nešto manje od godinu i po dana! Pogledajte koliko je umešan:

Znamo da deca Rodžera Federera, jer su daleko starija od "rivala" već uveliko treniraju, Stefan Đoković je često na teniskim terenima pa čak i turnirima za dečake svog uzrasta, a očigledno će ka teniskoj karijeri i Rafael Nadal Junior. Ukoliko požuri sa učenjem i kao mlad teniser pokaže veliki talenat, mogao bi da bude najveći rival Stefanu, baš kao što su to u prethodne dve decenije njihovi očevi.

Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su čak 59 međusobnih mečeva i to je najviše u istoriji tenisa. Najbolji srpski sportista svih vremena ima bolji skor (30:29), a njihovo rivalstvo traje još od 2006. godine kada su se sastali na Rolan Garosu. U međuvremenu su odigrali brojne legendarne mečeve, velika finala, susrete koji odlučuju o trofejima ili prvom mestu na ATP listi. U gotovo svim od tih kategorija Novak Đoković je bolji od španskog asa.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: