Tenis

ALKARAZ IZGUBIO SET, PA UBACIO U PETU BRZINU! Špancu se otvara žreb, ispao jedan od favorita

Autor Nemanja Stanojčić

Karlos Alkaraz pobedio je u drugom kolu Indijan Velsa i krenuo pohod ka odbrani titule.

Izvor: Antoine Couvercelle / Panoramic / Profimedia

Karlos Alkaraz započeo je pohod ka odbrani titule u Indijan Velsu pobedom. U drugom kolu pobedio je Italijana Matea Arnaldija - 6:7 (5:7), 6:0, 6:1. Zabrinuo je svoje navijače Španac kada je izgubio prvi set, ali je u naredna dva ubacio u "petu brzinu", prepustio rivalu samo jedan gem i prošao dalje.

Dobio je još jednu dobru vest, pošto je u njegovom delu žreba takmičenje završio Karen Hačanov (Rusija) koji je izgubio od Tijaga Sejbota Vajlda (6:1, 7:5). Španac u narednom kolu igra protiv Feliksa Ožea-Alijasima, a pobednika tog meča čeka će bolji iz susreta Vajld-Fabijan Marošan (Mađarska).

Alkaraz se povredio na turniru u Rio de Žaneiru, pa je igrao egzibicioni meč protiv Rafe Nadala i potvrdio je da nema većih problema sa povredom. "Iskreno, bio sam iznenađen, osećam se odlično. Kretao sam se normalno, nisam razmišljao o članku uopšte. Odigrao sam dobar meč, bolje nego što sam mislio da će biti. Moj tenis dosta zavisi od dobrog kretanja i to je bilo veoma dobro. Nadam se da će biti još bolje kako turnir bude odmicao", rekao je Alkaraz.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: