Tenis

TAMNE NAOČARE, BELO ODELO... MA, DA LI JE TO FEDERER?! Videli ga sa Miroslavom i pitali - OTKUD TI?

Autor Mladen Šolak

Legendarni teniser došao tamo gde ga nisu očekivali - na dodelu Oskara.

Izvor: Arturo Holmes / Getty images / Profimedia

Bivši švajcarski teniser Rodžer Federer (42) došao je u nedelju uveče na dodelu Oskara u Dolbi teatar u Holivudu. U društvu supruge Miroslave, poznatije kao Mirka (45), bivše teniserke, Švajcarac se pojavio u belom sakou, nosio je naočare za sunce i strpljivo je pozirao fotografima i sa i bez njih. Njegov dolazak izazvao je veliku pažnju, posebno što je mnogima još neobično da ga viđaju samo po događajima za selebritije u periodu u kojem su ljubitelji tenisa i dalje naviknuti da ga viđaju na turnirima.

"Dobio sam poziv da dođem. Obično imam mnogo toga oko ovog datuma, ali rekao sam sebi - zašto ne bih proveo veče na Oskaru sa suprugom i video sve zvezde?", rekao je Federer na pitanje otkud on i supruga na ceremoniji.

Dok je Novak Đoković takođe u Kaliforniji, u Indijan Velsu Federer je oko 200 kilometara dalje, okružen glumcima i brojnim poznatim ličnostima. Za to vreme, Đoković na prestižnom turniru pokušava da postane rekorder i da osvoji šesti trofej, jer trenutno deli prvo mesto u "teniskom raju" baš sa Federerom, jer obojica imaju po pet titula.

Federeru, ipak, u ovom trenutku nije sport u prvom planu. Sa suprugom se prošetao crvenim tepihom, u sklopu njihovog porodičnog putovanja zapadnom obalom Sjedinjenih Država. Ove nedelje oni su išli i na NBA utakmicu Golden Stejt Voriorsa, a bili su i u trening-centru čuvenog tima, gde je Švajcarac srdačno dočekan.

Rodžer i Mirka upoznali su se 2000. godine, 2009. su se venčali u blizini njegovog rodnog Bazela, kada je Mirka promenila prezime iz devojačkog Vavrinec u Federer. Iste godine rodila je bliznakinje, a pet godina kasnije na svet je donela i dvojicu blizanaca.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: