Tenis

DA LI JE OVO PORUKA ZA NOVAKA!? Karlos Alkaraz napisao samo jedno slovo, svi su pomislili ISTO!

Autor Mladen Šolak

Španski teniser Karlos Alkaraz prišao je kameri na Indijan Velsu i ostavio poruku koja je zaintrigirala mnoge.

Izvor: TennisTV/printscreen

Karlos Alkaraz napisao je na kameri na Indijan Velsu slovo "N" i poruku "Vidimo se uskoro". Učinio je to posle meča protiv Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima, koji nije mogao da mu se ozbiljno suprotstavi i mnogi su u tom gestu "pročitali" i Špančevu poruku Novaku Đokoviću, koji takođe učestvuje na turniru i mogao bi da se sretne sa Karlosom u finalu.

Alkaraz je aktuelni šampion na Indijan Velsu i u dosadašnja dva meča pobedio je Italijana Matea Arnaldija 6:7, 6:0, 6:1, a potom i Ože-Alijasima 6:2, 6:3. U sledećem kolu očekuje ga meč protiv Mađara Fabijana Marošana. Sa druge strane žreba, Novak će u ponedeljak uveče ili u utorak rano ujutru igrati protiv Italijana Luke Nardija, "laki luzera" koji je izborio mesto u žrebu nakon povlačenja Argentinca Tomasa Martina Ečeverija, a potom je pobedio Kineza Žanga Žižena.

U Indijan Velsu vlada očekivana euforija, Novak igra prvi put u tom "teniskom raju" posle pet godina i svi se nadaju velikom finalu Đoković - Alkaraz. Iako je Španac i dalje jako mlad (20), njih dvojica su prethodnih sezona već izgradili značajno rivalstvo, što je i logično jer je Karlos u jednom trenutku bio i prvi na svetu. Do sada su odigrali pet međusobnih mečeva, a skor u njima je 3-2 za Srbija. Prethodna dva meča Nole je rešio u svoju korist - u spektakularnom finalu Sinsinatija u avgustu, a potom i u polufinalu Završnog mastersa u Torinu u novembru.

Da li će u Kaliforniji navijači uživati u još jednom njihovom okršaju?

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: