Tenis

POGLEDAJTE TABELU I UMUKNITE, NOVAKU NEMA RAVNOG: Osam godina vlada, a spremite se za još!

Autor Nikola Lalović

Najveći ikada samo gura napred i obara granice. Gde je kraj za Novaka Đokovića? To niko ne zna.

Izvor: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

Novak Đoković je savladao Aleksandra Vukića, dodao još malo bodova na svoj konto na ATP listi i proslavio veliki, veliki jubilej! Na novoj ATP listi on je prvi i sada znamo da će tu ostati bar do 15. aprila 2024. godine, ali 416. nedelja na vrhu je veoma značajna za srpskog tenisera. 

To je zato zato što je on tako proslavio zaista nestvarnih osam godina na vrhu svetskog tenisa i sada ulazi u devetu godinu vladavine.  Sada kada znamo da će je već sada matematički obezbedio 420 nedelja na vrhu i kada je jasno da će u Indijan Velsu i Majamiju samo dodavati bodove na svoj konto i najverovatnije preći 10.000 ATP poena, jasno je da Đokovića jako dugo, a možda i nikada niko neće stići.

Na drugom mestu se nalazi Rođer Federer sa 310 nedelja na vrhu, treći je Pit Sampras sa 310 nedelja, četvrti Ivan Lendl sa 270, a peti Džimi Konors sa 268. Nadal nije blizu čak ni njih... Od aktivnih tenisera Endi Marej ima 41 nedelju na vrhu, Karlos Alkaraz je na 36, a Danil Medvedev na 16. Takođe Novak je osigurao da produži aktuelni niz na vrhu na preko 30 nedelja. 

Sledeći meč igraće oko 2 časa posle ponoći u noći između ponedeljka i utorka, a ako savlada Luku Nardija osvojiće još 50 ATP bodova i dodatno će pobeći mladoj gardi koja ga juri - Karlosu Alkarazu, Janiku Sineru, Danilu Medvedevu...

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

Ivo Karlović i Novak Đoković Moja droga je tenis
Izvor: Youtube/IvoKarlovicofficial