Tenis

NAJTEŽI NOVAKOV PORAZ, OVO MU SE NIKAD NIJE DESILO: Šok kakav se ne pamti i to iz dva razloga!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je doživeo potpuni šok na turniru u Indijan Velsu.

Izvor: Antoine Couvercelle / Panoramic / Profimedia

Novak Đoković je šokantno izgubio u trećem kolu Indijan Velsa! U prvom kolu je bio slobodan, zatim je pobedio Aleksandra Vukića i onda ga je savladao laki luzer Luka Nardi. Što je bio prvi put u Novakovoj karijeri da gubi od nekoga ko je žrebom izvučen iz bubnja i ubačen u glavni deo turnira nakon poraza u kvalifikacijama.

Trenutno 123. teniser sveta je savladao Novaka 6:4, 3:6, 6:3 i naneo prvi poraz najboljem teniseru ikada od strane laki luzera u karijerai. Takođe kao 123. na svetu on je najslabije rangirani teniser koji je pobedio Novaka na masters turniru još od 2008. godine. 

Nardi će posle ovakve senzacionalne pobede nad svojim idolom naredni meč igrati sa Amerikancem Tomijem Polom i napredovaće na ATP listi i verovatno ući u najboljih 100 na svetu. Napredovao je i Novak, makar bodovno pošto nije branio nikakve poene od prošle godine i dodao je na svoj konto još 50 bodova. 

Sada sledeći cilj srpskog sportiste je Majami koji počinje za nedelju dana. Tu takođe ne brani bodove i slobodan je u prvom kolu što znači da ga desetak dana nećemo gledati, a onda će ponovo na teren. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: