Tenis

SAUDIJCI POSLALI PONUDU OD MILIJARDU DOLARA! Tektonski poremećaji u tenisu, postoji i ROK za odgovor!

Autor Nemanja Stanojčić

Ljudi iz Saudijske Arabije spremni su da ulože milijardu dolara u jedan teniski turnir...

Izvor: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tektonski poremećaji u svetu tenisa! Saudijska Arabija spremila je ponudu od milijardu evra u cilju da spoji muški i ženski tenis. Pregovori o tome vodili su se tokom turnira u Indijan Velsu i prvi čovek ATP Andrea Gaudenzi je tamo otkrio detalje ponude prenosi britanski "Telegraf".

Prema njihovim informacijama Saudijci spomenutu svotu spremili preko svog javnog investicionog fonda (PIF) i dali su im rok od 90 dana za konačan odgovor na tu ponudu. Vreme je počelo da teče i ako za tri meseca stigne pozitivan odgovor to bi i te kako moglo da obraduje sve od Novaka Đokovića, Karlosa Alkaraza, Danila Medvedeva, Ige Švjontek, Arine Sabalenke...

Međutim, u svemu tome postoji jedan veliki problem. PIF želi da organizuje turnir iz Masters serije u prvoj nedelji januara, pred Australijan open i Gaudenzi se sa time slaže. Veliki protivnik toga je direktor Australijan opena Kreg Tajli pošto je to pred prvi grend slem sezone i u tom periodu se igra Junajted kup na tom delu sveta.

Klupko je polako počel oda se odmotava, pošto Gaudenzi ove sezone nije bio na Australijan openu, već je bio na sastancima u Rijadu gde je pregovarao sa Saudijcima. Jedan ugovor je već sklopljen sa spomenutim fondom, pa se tako ime PIF nalazi uz ATP listu, Završni turnir za mlade igraće se u Džedi, imaju ekskluzivna prava na brendiranje Završnog ATP turnira u Londonu, Indijan Velsu, Madridu i Pekingu...

Prema trenutnom planu PIF se neće mešati u grend slemove niti će pokušavati da se "ugura" u četiri najveća turnira koja organizuje ITF (Međunarodna teniska federacija) u saradnji sa teniskim savezima četiri zemlje (Australije, Francuske, Engleske i Amerike). Saudijci su počeli svoj proboj u svet tenisa i nemaju nameru da stanu.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: