Tenis

FEDERER NE MOŽE DA ZABORAVI NA NOVAKA! Smeje se, ali pati - četiri reči otkrile šta ga boli u Rimu

Autor Milutin Vujičić

Rodžer Federer je na Instagramu podelio fotografiju koja može da se gleda iz dva ugla. Jedan ugao govori da nije još preboleo...

Izvor: Instagram/printscreen/rogerfederer

Slavni teniser Rodžer Federer je već dve godine u penziji i počeo je da "uživa u životu" kada nema profesionalnih obaveza. Vidimo da stalno putuje (vodio je roditelje u Tajland), često je gost na brojnim događajima (sa suprugom bio na dodeli Oskara), međutim stiže da posveti i vreme "samom sebi".

Tako se Federer na Instagramu pohvalio da je ove nedelje posetio Italiju, preciznije Rim. Na fotografijama se vidi da je obišao i najvažnije turističke lokacije u gradu, da je uživao u dobroj pasti, a iako je osmeh bio "od uva do uva", mnogi su mogli da vide i dozu žaljenja za propuštenom prilikom iz njegove jednostavne poruke. Ali, pod uslovom da su temeljno pratili tenis u poslednjih dvadesetak godina...

Šta je to napisao Federer, a da je izazvalo toliku pažnju? Samo četiri reči: "Konačno sam osvojio Rim", bila je njegova poruka uz fotografiju iz jednog restorana u kome je jeo italijanske specijalitete, a potom i sa Foro Italika podestivši navijače da za dve i kusur decenije karijere nijednom nije uspeo da slavi u ovom gradu.

Tokom bogate karijere ima čak 103 osvojene titule, ali nijednom u Rimu iz 13. pokušaja, što je jedini masters uz Monte Karlo koji nikada nije osvojio. Možda i zato što se igra na šljaci gde je dominirao Rafael Nadal, ali ne treba zaboraviti i da je Novak Đoković bio "gladijator u Rimu" i čak šest puta je osvajao titulu.

Federera su u finalima pobeđivali Nadal (2006. i 2013. godine) i Đoković (2015. godine), a malo ko se seća da je to učinio i anonimni Feliks Mantila 2003. "Bila je ovo divna nedelja, drago mi je što sam došao u Rim i igrao. Dobra je ovo godina za mene za sada, dobar i turnir, ali je Novak bio prejak danas. Čestitam mu i nek samo tako nastavi", pričao je Federer posle tog poraza, dok je Đoković rekao da se u Rimu "oseća kao kod kuće" i drago mu je kad god dođe: "Uvek je izazov i lepo igrati protiv Federera. Srećan sam, hvala svim navijačima, niko ne može da vas nadmaši".

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)