Tenis

ŠTO JE BIO NOVAK ĐOKOVIĆ, OVE SEZONE JE ON! Potpuna dominacija novog "Broja 2", osvojio je i Majami

Autor Mladen Šolak

U finalu mu protivnik nije mogao ništa, na veliku žalost pubike.

Izvor: ELSA / Getty images / Profimedia

Italijan Janik Siner osvojio je Masters u Majamiju, pobedom protiv 11. nosioca Grigora Dimitrova u nedelju, 6:3, 6:1. U meču protiv "dželata" Karlos Alkaraza, Italijan nije dopustio Bugarinu da ga iznenadi, već je nastavio svoju spektakularnu sezonu, u kojoj za sada ima skor 22-1- Ujedno, osvojio je prvi put trofej Mastersa na Floridi, posle poraza u finalima 2021. i 2023. godine.

Iako je publika navijala za autsajdera iz Bugarske, ni na trenutak se nije postavljalo pitanje pobednika, pa je Italijanu uručen pehar posle sata i 13 minuta borbe. Publika je skandirala "Gri-Gor", ali Siner nije mario i nije dopustio da bude iznenađen, nakon što je Dimitrov eliminisao Sašu Zvereva u polufinalu.

U duelu za trofej, Siner je 10 godina starijem Dimitrovu (32) dopustio samo jednu brejk-loptu i to je bilo sve što je u ovom trenutku Dimitrov mogao. Posle ovako dominantnog nastupa, nameće se logično pitanje pred sezonu na šljaci - da li je Janik Siner glavni favorit za titulu na Rolan Garosu?

Ove sezone, Italijan je osvojio Australijan open, pa Roterdam, a onda je igrao u finalu Indijan Velsa i u njemu doživeo jedini poraz u 2024, protiv Karlosa Alkaraza. Takvim igrama i nedeljnim trijumfom u Majamiju, Siner se popeo na drugo mesto ATP liste i razdvojio je Đokovića na prvom i Alkaraza na trećem mestu.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: