Tenis

NAŽALOST, NOVAK VIŠE NIJE NAJBOLJI! Za Navratilovu je drugi teniser Broj 1 - i to "sa pola gasa"

Autor Mladen Šolak

Martina Navratilova sa žaljenjem je konstatovala da Novak Đoković sada ne dominira, jer ni ne igra.

Izvor: Victor Joly / AFP / Profimedia

Novak Đoković započeo je još jednu nedelju na vrhu ATP liste, ali je Italijan Janik Siner novi broj "dva" i sve ozbiljnije preti Noletovom tronu. Nakon Australijan opena, teniser sa severa Italije osvojio je u nedelju i trofej Mastersa u Majamiju i tako prestigao Karlosa Alkaraza na rang-listi.

Posle Australije, Siner je podigao trofej i u Roterdamu, igrao je i finale u Indijan Velsu (i izgubio od Karlosa Alkaraza), ali u svakom meču pokazuje i visok kvalitet tenisa i sve veće samopouzdanje. Legendarna teniserka Martina Navratilova smatra da to ima veze i sa činjenicom da Novak Đoković praktično mesecima ne igra.

"Pa, nažalost po nas, Novak Đoković ne igra. Tako da - da, Siner je najkonstantniji i danas je njegova igra bolja od bilo čije. Preneo je igru na potpuno drugi nivo. To mu daje mir, jer zna da ne mora da daje sve od sebe. Ne mora da igra 'punim gasom' da bi pobeđivao, već to moraju drugi protiv njega. To uliva veliko samopouzdanje", rekla je Navratilova, najtrofejnija teniserka u istoriji, sa 167 trofeja, što je rekord Open ere.

Od poraza od Sinera u polufinalu Australijan opena 26. januara, Đoković je odigrao samo dva meča - oba na Indijan Velsu i u oba se mučio. Najpre je pobedio Australijanca Aleksandra Vukića, a onda je izgubio od italijanskog "laki luzera", Luke Nardija, tada 123. tenisera sveta.

Dakle, od međusobnog meča u Melburnu, Siner je odigrao 17 mečeva (i izgubio samo jednom), dok je Đoković nastupio tek dva puta, zato što je posle Indijan Velsa otkazao Majami.

Od predstojećeg vikenda, Novak Đoković vraća se na teren u Monte Karlu, gde je godinama živeo i gde će početi sezonu na šljaci.