Tenis

NOVAK ĐOKOVIĆ VEĆ OTIŠAO IZ BEOGRADA: Javio se iz "druge kuće" - nije mu prijala poslednjih godina

Autor Mladen Šolak

Opet je vreme za tenis - Novak je stigao na šljaku.

Izvor: Instagram/djokernole

Novak Đoković boravio je u Beogradu samo nekoliko dana, zvanično se u njemu rastao sa Goranom Ivaniševićem, pa otputovao u Monte Karlo, gde će od vikenda učestvovati na prestižnom Mastersu. Odmah po dolasku na turnir, Novak je izašao na teren i sreo svog prijatelja i rivala, Holgera Runea, sa kojim je sačuvao tradiciju da se zajedno istežu na mreži.

Novak Đoković godinama je živeo u Monte Karlu, mada prethodnih godina najviše slobodnog vremena provodi u rodnom Beogradu, u kući u Španiji i u Crnoj Gori. Za Noletom je period u kojem nije igrao mnogo, jer je od kraja januara i polufinala Australijan opena nastupio na samo dva meča u Indijan Velsu, posle čega je odustao od Majamija.

Sada je opet vreme za tenis, za sezonu na šljaci, na kojoj je prošle sezone ispisao istoriju, osvojio treći put trofej i podigao 23. grend slem trofej u karijeri, čime je prestigao Rafaela Nadala.

Turnir u Monte Karlu počeće u nedelju, a Novak prethodnih godina nije imao previše uspeha na njemu, iako je osvojio dve titule, 2013. i 2015. godine.Prošle godine izgubio je od Lorenca Musetija u svom drugom meču na turniru, prethodno je 2022. ispadao u 2. kolu od Alehandra Davidovič Fokine, godinu ranije pobedio je sada svog prvog pratioca Janika Sinera, pa izgubio od Danijela Evansa... Poslednji put stigao je u četvrtfinale 2019, kada je izgubio od Danila Medvedeva.

Sada je vreme za novi Novakov početak u kneževini.

(MONDO - M.Š)