Tenis

SAT OTKUCAO PONOĆ, NOVAK OBORIO JOŠ JEDAN REKORD! Rodžer Federer odlazi u istoriju zbog Srbina

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković najveći prema još jednom kriterijumu.

Izvor: Antoine Couvercelle / imago sportfotodienst / Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković još jednom se upisao u anale tenisa, jer je postao najstariji igrač ikada na prvom mestu ATP liste. Kada lista u ponedeljak ujutru bude objavljena, Đoković će imati 36 godina i 321 dan i oboriće rekord koji je držao Rodžer Federer, koji je 24. aprila 2018, poslednji put kada je bio broj jedan, imao 36 godina i 320 dana.

Đoković će u ponedeljak početi 420. sedmicu na čelu ATP liste, po čemu je davno postao najuspešniji u istoriji, jer je na drugom mestu Federer, koji je prvi igrač sveta bio 310 sedmica.

Novaku će izuzetno prijati da u ponedeljak pogleda kako izgleda ATP lista dok se u Monte Karlu bude spremao za svoj povratan na šljaku, na turniru koji mu poslednjih godina ipak ne prija.

Očekuje se da Đoković u utorak, u 2. kolu, zaigra protiv pobednika meča Roman Safijulin (Rusija) - Haume Munar (Španija). Žreb ga u daljim kolima vodi na Italijana Lorenca Musetija, na Rusa Andreja Rubljova u eventualnom četvrtfinalu... Ipak, trebalo bi ići postepeno i videti u kakvom je Novak stanju posle objektivno duge pauze, jer je od Australijan opena do Monte Karla odigrao samo dva meča u Indijan Velsu, u oba se mučio i na kraju šokantno ispao u 3. kolu protiv Italijana Luke Nardija.

I naravno, ako neko zna šta bi trebalo da radi kada bude stao na teren, to je Novak Đoković.

(FoNet/MONDO)

BONUS VIDEO: