Tenis

UZBUNA, ALKARAZ ODUSTAJE OD TURNIRA!? Opet je povređen, ne može da udari forhend!

Autor Milutin Vujičić

Karlos Alkaraz ima problem pred nastup na Monte Karlu i možda će morati da se povuče.

Izvor: Profimedia/Antoine Couvercelle / Panoramic / imago sportfotodiens

Srpski teniser Novak Đoković otvoreno je rekao da je Karlos Alkaraz najveći favorit ove sezone na šljaci, međutim to bi sve moglo da se promeni zbog povreda koje su opet snašle trećeg tenisera sveta. Uoči početka mastersa u Monte Karlu, primećeno je da Karlos Alkaraz ima velikih problema sa podlakticom desne ruke, odnosno laktom, zbog čega je nosio i nešto što lični na zaštitni rukav kako bi smanjio pritisak na taj deo tela.

Prema informacijama sa lica mesta, Alkaraz ima ogromnih problema da udara forhende, tako da ih je gotovo "preskočio" na poslednjem treningu u Monte Karlu. Umesto toga, praktično sve što je igrao bio je "slajs", što je naravno u potpunoj suprotnosti sa njegovom igrom i kvalitetima.

Upravo je forhend najjači adut Karlosa Alkaraza, posebno na šljaci, tako da se postavlja pitanje koliko će moći da bude "ubojit" u Monte Karlu, ako uopšte bude i učestvovao. Preskočio je prvo kolo kao jedan od nosilaca, ali ima interesantan izazov u vidu Feliksa Ože-Alijasima u drugoj rundi i taj meč je na programu u sredu. To znači da ima još oko 48 sati da sanira povredu ruke i odluči da li je vredno rizika pred Rim, Barselonu, Madrid i na kraju najvažniji Rolan Garos.

Podsetimo, Karlos Alkaraz je u delu žreba u kom je i Novak Đoković i ako obojica budu igrali u skladu sa svojim imenom, njihov potencijalni meč gledali bismo u polufinalu. S druge strane žreba čeka Janik Siner kome ipak zemlja nije omiljena podloga.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)