Tenis

ONA JE NOVI BISER SRPSKOG TENISA! Zove se Mia i donela je pobedu reprezentaciji

Autor Mladen Šolak

Devojko, bravo!

Izvor: Instagram/miariistic

Bili Džin King kup reprezentacija Srbije pobedila je u Portugalu selekciju Norveške u Prvoj grupi evroafričke zone, 3:0. Izabranice selektora Dušana Vemića sada se spremaju za utorak i meč protiv Grčke od 11 časova, a radost zbog trijumfa sigurno će učiniti da devojke nasmejane odu na kratak odmor.

Trijumf Srbiji donele su Aleksandra Krunić, najiskusnija srpska teniserka, a onda najmlađa Mia Ristić (17), koja je pobedila najbolje rangiranu Norvežanku u Portugalu, Malenu Helgo (388. na svetu), u dva seta, 6:4, 6:4. Potom su trijumf potvrdile još jednom članice dubla, Elena Milovanjović i Lola Radivojević (6:1, 6:3).

Posle meča i pobedničkog poena, Mia je blistala. "Presrećna sam. Uslovi su bili teški, zbog jakog vetra, ali kako je bilo meni, tako je bilo i protivnici. Uspela sma da trijumfujem, kao i Aleksandra i bilo ko da nam je protivnik sa suprotne strane mreže mi idemo na pobedu. Grčka je malo možda jača od Švedske, jer je tu Marija Sakari, ali to nas ne interesuje, hoćemo sve pobede", rekla je Mia za sajt Teniskog saveza Srbije.

Mia Ristić rođena je u Boru 17. maja 2006, osvojila je 2022. Evropsko prvenstvo u Češkoj za igrače do 16 godina, a prvi profesionalni meč odigrala je iste sezone, u Vrnjačkoj Banji, kada je pobedila Rumunku Kristinu Dinu.

Selektor Dušan Vemić bio je, naravno, zadovoljan. "Prvi meč je uvek pun iznenađenja, ali ovoga puta smo kao favorit opravdali očekivanja. U oba singla i Aleksandra i Mia su se pokazale kao pretežak izazov za Norvežanke, i bolje su igrale na portugalskoj šljaci. Aleksandra je dokazala da nije slučajno lider reprezentacije. Mlada Mia Ristić pobedila je veoma nezgodnu Malene Helgo. Iako treći meč nije odlučivao pobednika, uvek je bitna set i gem)razlika. Naše Elena Milovanović i Lola Radivojević nisu dozvolile opuštanje", poručio je selektor Srbije.

(MONDO - M.Š)