Tenis

NOVAK SE OGLASIO POSLE PROVOKACIJE! Otpisali su ga opet, morao da ih podseti ko je najbolji!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković se javio dan posle pobede nad Romanom Safiulinom i čudne konferencije za medije na kojoj je morao da objašnjava da "nije uplašen".

Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia Slično

Srpski teniser Novak Đoković pobedom je počeo sezonu na šljaci pošto je bez ikakvih problema u utorak savladao ruskog asa Romana Safiulina (6:1, 6:2). Samo što je Nole zaustio da kaže da je prezadovoljan svojom igrom nakon tri nedelje rada na šljaci, uz novog trenera Nenada Zimonjića, na konferenciji za medije dočekalo ga je neučtivo pitanje.

Italijanski novinar sa Eurosporta "pecnuo" je Đokovića zbog ovosezonskih poraza od Janika Sinera i Luke Nardija, upitavši ga da li se plaši predstojećeg meča sa Lorencom Musetijem. Đoković je objasnio da se nikoga i ničega ne plaši, napravivši gest koji jasno može da se protumači da mu je više muka od konstantnog potcenjivanja, da bi se jutros oglasio na Tviteru podsetivši sve ko je i šta je.


"Godine su samo broj. Za nas, taj broj je jedan!", napisao je Đoković uz podeljeni vizual na kome je uz njega Rohan Bopana (44), najbolji "dublaš" sveta koga se setio i posle pobede nad Safiulinom: "Pričali smo nas dvojica, zajedno imamo 70 godina, a prvi smo na svetu".

Podsetimo, ove nedelje je Novak Đoković postao najstariji "broj jedan" u istoriji muškog singla nadmašivši rekord Rodžera Federera, a nema sumnje da će samo nastaviti da uvećava svoj uspeh i "beži" od novih generacija. Nadamo se da će i 37. rođendan, koji je 22. maja, dočekati na prvom mestu, ali dobro znamo da su mu za petama Janik Siner i Karlos Alkaraz, uz objašnjenje da je Italijan trenutno veća opasnost.

"Koji sam put ovde? Već 17. put u Monte Karlu? Vau, znači skoro koliko Siner i Alkaraz imaju godina", rekao je Đoković jasno pokazujući svima da bi mogli malo više da cene njegove godine i šta radi u njima.

Naredni meč u Monte Karlu, Novak Đoković igra u četvrtak protiv Lorenca Musetija koji ga je pobedio prošle godine "kod kuće".

ŠTA JE IZNERVIRALO NOVAKA?

Izvor: YouTube/The World of Tennis/Screenshot

"Ja se ne plašim ničega u bilo kome. Ali, nadam se da ću dobiti šansu da igram opet sa njim i da dođemo do još jednog meča ovde. Očigledno je Lorenco jedan od najtalentovanijih igrača na šljaci, ima sjajan bekhend, sjajne atletske predispozicije, jedan je od najtalentovanijih igrača na ATP turu i videćemo. I Fils je dobar teniser, nadam se da ću dobiti šansu da igramo", poručio je Nole odgovarajući na provokativno pitanje u Monte Karlu.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)