Tenis

NOVAČE, MORAŠ DA SE PATIŠ NA TERENU!? Publika mu dobacivala, a voditelj peckao - pogledajte reakciju Đokovića!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković dao je izjavu posle pobede u Monte Karlu.

Izvor: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Novak Đoković uspeo je da završi posao i da pobedi Lorenca Musetija u trećem kolu Monte Karla - 7:5, 6:3. Uspeo je i da se revanšira Italijanu za poraz na istom terenu prošle godine i da zakaže duel sa Aleksom de Minorom u četvrtfinalu takmičenja. Nije bio ni blizu svog najboljeg nivoa.

Gubio je u prvom setu sa 3:1 i suočavao se sa brejk loptom. Našao je način da se izvuče i da osvoji taj set. "Bila je mala razmena sa publikom na 4:3, malo smo razmenili reči, onda sam došao do momentuma, on je malo spustio nivo, igrao je odlično, terao me da trčim pre toga. Ovo je šljaka i stvari mogu brzo da se okrenu, brejk prednosti nije neka velika prednost. Videli ste rolerkoster u drugom setu. Drago mi je što sam ostao čvrst i što se to isplatilo."

Na konstataciju novinara da je "morao da pati na terenu" se odmah nasmejao. "Zadovoljstvo je i u mučenju izgleda, zato igram tenis."

Usledila je konstatacija i da je igrao samo na dva turnira ove sezone i pitao ga šta je potrebno da dođe do najvišeg nivoa. "I dalje nisam na najvišem nivou, imao sam veliki test protiv sjajnog tenisera koji igra sjajno na šljaci. Izgubio sam od njega ovde prošle sezone. Slični su uslovi bili i ovog puta. Bilo mi je to u glavi kad sam pretrpeo brejk u drugom setu, pomislioi sam da može da se ponovi isto. Uspeo sam da prođem kroz taj izazov", zaključio je Đoković.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: