Tenis

JELENA IZVADILA TELEFON, RAFA ZAĆUTAO! Svi pričaju o ovim reakcijama - gospođa Đoković uhvatila svaki trenutak!

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković i njegova porodica ovaj ponedeljak nikad neće zaboraviti

Izvor: RTS/screenshot

Novak Đoković dobio je peti put najprestižniju "Laureus" nagradu i izjednačio se sa dosadašnjim rekorderom, Rodžerom Federerom. Nakon što mu je nagradu predao Tom Brejdi, najveći NFL igrač u istoriji, Novak se najpre obratio direktno njemu!

"Dobro veče svima, hvala ti puno, deluje nerealno da dobijam ovu nafgradu od tebe, jer si moj sportski heroj i moj veliki prijatelj, osoba si na koju se ugledam i u životu, ne samo u sportu i ogromna je čast da mi ti predaješ ovu nagradu", rekao je Novak obrativši se Brejdiju, svom starom prijatelju.

"Biti deo nečega što ujedinjuje svet je fantastično i pokazuje na ispravni način da odakle god da smo i bez obzira na to koji jezik govorimo, sport je univerzalni jezik i ima snagu da ujedini ljude", rekao je on uz zahvalnost domaćinima i organizatorima dodele nagrade.

Potom se Novak okrenuo ka gledalištu i nizu zvučnih zvanica. "U poslednjih sat i po gledam neverovatne sportiste koji su ovde u prostoriji. Svi koji su napravili veliki uticaj na svet sporta u 2023. godini i svi vi koji inspirišete sve ljude na svetu, u svim sportovima. Da li to radite svojim skokom, dodavanjem, košem, hoću da čestitam svim nagrađenima i nominovanima. Loreus je posebna organizacija i počastvovan sam što sam 2012. dobio prvu priliku da dobijem ovu nagradu"

"Sport je univerzalni jezik, koji nas sve ujedinjuje. Neverovatni teniseri su ovde, Rafa (Nadal), Karlos (Alkaraz), Garbinje (Muguruza), Martina (Navratilova), neverovatni ljudi koji su pisali istoriju ovog sporta. Mi smo individualni sportisti, ali mislim da ćemo se svi složiti da svaki uspeh dugujemo svojim porodicama, svojim timovima. Ovde su prisutni članovi moje porodice, moji roditelji, moja braća, moja supruga i veliku zahvalnost dugujem svom timu na izuzetno uspešnoj 2023. godini. Želim vam svima mnogo uspeha", rekao je Novak Đoković i bio nagrađen dugačkim aplauzom.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: