Tenis

NOVAČE, NIJE NADAL ZASLUŽIO OVE REČI! Đoković nahvalio Rafu kao da je on najbolji na svetu

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je još jednom pokazao veličininu jer je nahvalio Rafaela Nadala.

Izvor: Alter Photos / ddp USA / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković dobio je "Laureus" nagradu za najboljeg sportistu sveta, čak peti put u svojoj karijeri, a još tokom govora nagovestio je da se neće na tome zaustaviti. Videli smo i da je "zaledio" Rafaela Nadala takvom najavom, da bi potom govorio i pred medijima i najavio još nekoliko godina u sportu.

"Ne igram u Madridu, a nadam se da ću sledeće godine, pošto sam još mlad i imam još mnogo vremena, moći da igram. Sada svoje telo pripremam za Rolan Garos, Vimbldon, Olimpijske igre i US Open, što je za mene najvažniji blok sezone. Planiram i da igram u Rimu. Ova godina je bila drugačija, nisam igrao na svom prepoznatljivom nivou", poručio je Đoković dodavši da je takvu odluku doneo da ne bi "preopteretio" telo pred nastup u Parizu.

"Mislim o tome i mislim da je moguće, da ne mislim - ne bih igrao. Morate uvek da verujete u životu. Ko zna da li ću imati priliku da igram više na Olimpijskim igrama. Rekao sam da hoću na OI u Los Anđelesu 2028. godine, ali nikada ne znate u ovoj fazi karijere koliko možete", naglasio je Đoković.

Srpski teniser hvalio je i mlade asove Karlosa Alkaraza i Džuda Belingema, koji su takođe bili na ceremoniji, a osvrnuo se i na razgovor sa svojim najvećim rivalom Rafaelom Nadalom: "Imam puno poštovanja za Rafu, on je dobra osoba i legenda je našeg sporta. Moj najveći rival svih vremena. Na početku sezone rekao sam da se nadam da ću ga videti na nekoliko turnira i nadam se da ću igrati makar još jednom protiv njega. U ovom trenutku ne znam budućnost, ali je neverovatno šta je sve uradio u svojoj karijeri kao sportista, kao što je dosta učinio i sa svojom fondacijom gde mu pomažu supruga i porodica. Inspirisao je toliko mladih ljudi na svetu...", poručio je Nole.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)