Tenis

NOVAČE, KONAČNO SI OVO IZGOVORIO! Vreme je da vidimo pravog Đokovića: "Samo to je bitno, biću spreman"

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković poručio je da već razmišlja o tituli na Rolan Garosu i da hoće 25. grend slem trofej.

Izvor: Alessandro Di Marco / Zuma Press / Profimedia

Novak Đoković konačno je izgovorio ono što su svi čekali. Hoće titulu na Rolan Garosu i o tome je pričao i u javnosti. Pred početak turnira u Monte Karlu je primera radi pričao "da mu je cilj da dođe do polufinala" što nije zvučalo kao da veruje u sebe. Stvari su se od tada izgleda promenile.

Posle dodele "Laureus" nagrada i uzimanja laskavog priznanja dao je interesantan intervju. Potvrdio je da razmišlja o podizanju 25. grend slem titule. To može da učini već u Parizu. "Samo pobeda, ništa drugo, takav je mentalitet. Vizuelizacija je bitna, kada vidiš sebe kako u tome uspevaš, tako da se raduje mi jedva čekam da počne turnir. Naravno da znam da nisam jedini koji želi tu titulu i radujem se izazovu", rekao je Đoković za "CNN".

Na pariskoj šljaci zaigraće i Rafael Nadal, a tu su i Karlos Alkaraz, Janik Siner, Holger Rune... "Volim da se takmičim sa različitim generacijama. Imamo tu mlađe igrače koji dolaze, svi su gladni uspeha, spremni i brzi."

Izvor: Alter Photos / ddp USA / Profimedia

Igraće Novak na Mastersu u Rimu (od 8. do 19. maja) i biće mu to poslednja priprema za Otvoreno prvenstvo Francuske (od 26. maja do 9. juna). "Koristiću svoju sposobnost adaptacije da spremim pravu taktiku za njih. Razumem šta je potrebno da bi ostao na vrhu i da bi se sa svima njima takmičio u borbi za titule."

U maju će srpski as napuniti 37 godina. "Veoma je važno da živiš u trenutku, da ceniš sadašnjost, ali da u isto vreme pamtiš prošlost, svoj put i da ceniš ljude koji te okružuju. Svake nedelje se u tenisu dešava nešto novo i potrebno je da ceniš i to. Doduše, o tome ću više razmišljati kada završim karijeru. Dok si još uvek aktivan, razmišljaš samo o sledećem izazovu, sledećem turniru. Imaš možda nekoliko dana u godini, modža nedelju dana da razmišljaš o tome šta si ostvario", zaključio je Đoković.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: