Tenis

ISTORIJSKA POBEDA HAMADA MEĐEDOVIĆA U MADRIDU: I Novak će biti ponosan na ovog momka!

Autor Mladen Šolak

Pamtiće dugo ovaj četvrtak Hamad Međedović

Izvor: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Srpski teniser Hamad Međedović (20 godina) plasirao se u drugo kolo turnira masters serije u Madridu, pošto je u četvrtak na startu pobedio Amerikanca Aleksandra Kovačevića posle preokreta, sa 4:6, 7:5, 6:4. Za prolazak u treće kolo Međedović će igrati protiv Jiržija Lehačke iz Češke.

U izjednačenom meču sva tri seta rešena su jednim brejkom - u prvom ga je napravio Kovačević u desetom gemu, a u preostala dva Međedović, u drugom u 12, a u trećem u desetom gemu. Ovom pobedom Međedović je na ATP listi napredovao 11 mesta i trenutno je 119. igrač sveta.

Poznato je da je Hamad počeo godinu zajedno sa Novakom Đokovićem i Nole će sigurno biti ponosan na rezultat igrača kome pomaže u karijeri i koga "sprema za vrh ATP liste".

Istog dana, u Madridu je viđena i dominacija Rafaela Nadala protiv tinejdžera iz Amerike. Ljubitelji tenisa u Srbiji sa posebnom pažnjom se spremaju i za predstojeći duel Olge Danilović protiv Amerikanke Danijel Kolins, 15. igračice sveta. Srpkinja je u sredu takođe ostvarila trijumf za pamćenje i takođe se domogla plasmana nadomak 100 najboljih na setu.

(FoNet/MONDO)