Tenis

NOVAK SE VRAĆA TENISU U NIKAD LUĐOJ SITUACIJI: Svi će gledati u Đokovića i Nadala - mlađi padaju jedan po jedan

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković igraće krajem nedelje u svom prvom meču posle skoro mesec dana pauze.

Izvor: Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković završio je mini-pripreme u Beogradu i nastavlja uičešće na turnirima posle preskočenog Madrida. Od srede, najveći svih vremena učestvovaće na Mastersu u Rimu, tradicionalno poslednjoj proveri za Rolan Garos.

Novak je nakon poraza u polufinalu Monte Karla 13. aprila protiv Kaspera Ruda, Srbin je rešio da se posveti treninzima i zato je doputovao u Beograd, gde je bio i uz oca Srđana koji je hospitalizovan i operisan zbog loma ruke.

Sada je vreme da se Nole vrati tenisu, u Rimu gde će turnir početi 7. maja i trajaće do 19. Već je poznato da tamo neće biti Karlos Alkaraz, kao ni takođe povređeni Janik Siner, aktuelni osvajač Australijan opena, a još je neizvesno i to da li će na turniru igrati aktuelni osvajač, Danil Medvedev. I Rus je u Madridu bio prinuđen da preda meč zbog povrede.

Ono što u ovom trenutku jeste izvesno je da će učestvovati Đoković i Rafael Nadal, koji je u Madridu u svom poslednjem nastupu u glavnom gradu stigao do osmine finala i mogao biti zadovoljan pre svega činjenicom da je proveo najviše vremena ove godine na terenu.

Sa druge strane, sigurno je da će Novakov cilj biti titula, jer do maja nije osvojio nijedan trofej u sezoni, u kojoj nije još ušao ni u finale. Da li je vreme da se prekine taj crni niz? Po svemu sudeći, neverovatnim spletom okolnosti i ogromnom broju povreda, taj posao bar "na papiru" možda neće biti tako težak i izazovan kako se očekivalo. Žreb za Rim biće održan u ponedeljak.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: