Tenis

KECMANOVIĆ ISPUSTIO POBEDU! Srušio grend slem finalistu, pa izgubio od 106. na svetu!

Autor Nemanja Stanojčić

Miomir Kecmanović izgubio je meč u trećem kolu turnira u Rimu.

Izvor: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Miomir Kecmanović nije uspeo da prođe u osminu finala turnira u Rimu i ima za čim da žali. Nije iskoristio meč loptu u trećem setu, u istom setu je imao i brejk prednosti, ali ništa od toga nije bilo dovoljno. Pobedio ga je brazilski igrač Tijago Monteiro - 6:2, 4:6, 7:5 (8:6).

Srpski igrač je u prethodnoj rundi srušio Kaspera Ruda, Norvežanina koji je igrao tri grend slem finala i bio drugi igrač planete. A, onda je u trećem kolu poklekao protiv igrača koji je na 106. poziciji na svetu. Brazilac sada čeka boljeg iz duela Ben Šelton (Amerika) - Žižen Žang (Kina), dok će Srbin da spakuje kofere i da krene sa pripremama za Rolan Garos.

Prvi set Miomir je izgubio dosta lako i to posle prvog gema u kom je propustio tri brejk lopte. U drugom se iskupio, napravio je brejk u prvom gemu, odlično servirao i došao do izjednačenja. Onda je u trećem prvi napravio brejk, poveo sa 3:2, servirao i izgubio svoj servis gem prilično lako. Meč je otišao u taj-brejk, tamo je Miomir vodio sa 5:3, pa je na 6:5 imao i meč loptu i ni to nije bilo dovoljno...

Treba dodati i da se meč igrao u pravoj fudbalskoj atmosferi i da su navijači na stadionu "Pjatranđeli" napravili zaista sjajan ambijent. Doduše, bili su na strani brazilskog igrača. "Kecmanović je odličan igrač, moj prijatelj. Agresivan je, uspeo je da se vrati. Na kraju je odlučio jedan poen, malo sreće. Drago mi je što sam mogao da se takmičim do samog kraja i što sam prošao dalje. Atmosfera je bila neverovatna, ne znam zašto su bili na mojoj strani, ali sam im zahvalan. Mnogo su mi pomogli", poručio je Monteiro.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: