Tenis

"SRPSKI MEĐED" PRITERAO MEDVEDEVA UZ KONOPCE! Partija karijere najtalentovanijeg od Novaka Đokovića

Autor Mladen Šolak

Bio je nadomak senzacije Hamad Međedović

Izvor: Alfredo Falcone/LaPresse/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najtalentovaniji srpski teniser Hamad Međedović dramatično je izgubio u Rimu od branioca titule, Danila Medvedeva (6:7, 6:2, 5:7). Aktuelni šampion morao je da pruži sve što ima da bi opravdao ulogu favorita protiv Međedovića, a nakon meča je na kameri sarkastično napisao "Previše agresivan", aludirajući na svojih 18 vinera, više nego duplo manje od Hamada.

Medvedev je ušao u osminu finala na Mastersu i igraće protiv Tomija Pola, dok je Međedović (20 godina) prvi put igrao u trećoj rundi turnira iz serije Masters 1000 i igrao uz to prvi put protiv igrača iz Top 10 konkurencije. I igrao je zaista sjajno, kažnjavao čak 10 duplih servis grešaka ruskog tenisera u prva dva seta i nije mu dao da se opusti ni u trećem.

Srbin je pogodio 41 viner uz 66 neiznuđenih grešaka, snažnim forhendom se aktivirao i u trećem setu i vratio se iz zaostatka 1:4: u gemovima na 4:4. Ipak, Danil Medvedev je u ključnim trenucima pokazao i kvalitet i iskustvo i sprečio je veliko iznenađenje, dok je rimska publika aplauzima ispratila Međedovića sa meča.

(MONDO - M.Š)