Tenis

ŠAMPION ISPAO, OSVOJIO SAMO PET GEMOVA! Srbin propustio šansu karijere, žaliće kad vidi ovo

Autor Nemanja Stanojčić

Danil Medvedev ispao je sa turnira u Rimu i sada su Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev glavni favoriti za titulu.

Izvor: Isabella BONOTTO / AFP / Profimedia

Rim dobija novog šampiona, Danil Medvedev ispao je u osmini finala. Pobedio ga je Tomi Pol (Amerika) i to prilično ubedljivo - 6:1, 6:4. Branilac titule tako je već završio takmičenje, bio je ovo duel dvojice igrača koji ne vole šljaku, Rus je javno pričao koliko ne podnosi zemljanu poruku, dok ni američki teniser nije preveliki ljubimac toga.

Takmičenje su ranije završili Novak Đoković i Rafael Nadal, Janik Siner i Karlos Alkaraz su se povukli zbog povreda, što znači da su sada glavni favoriti za trofej Stefanos Cicipas (Grčka) i Aleksander Zverev (Nemačka). Poraz Rusa verovatno je najviše zaboleo Hamada Međedovića. Srpski teniser je u ponedeljak uveče imao Medvedeva "na konopcima" i izgubio je posle skoro tri sata igre (6:7, 6:2, 5:7)...

Što se tiče parova četvrtfinala igraće Alehandro Tabilo, koji je izbacio Novaka i Žiženg Žang, Aleksander Zrever protiv Tejlora Frica i pobednici tih mečeva igraće u polufinalu. U donjem delu žreba Stefanos Cicipas igra sa Nikolasom Žarijem, a Tomi Pol sa Hubertom Hurkačem.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: