OTKRIVEN PLAN JANIKA SINERA, OVAKO HOĆE DA SRUŠI NOVAKA: Već je stigao u Pariz, igra sa bivšim finalistom!

Janik Siner planira da se spremi za Rolan Garos sparingujući sa bivšim finalistom grend slema.

Felice Calabrò / PA Images / Profimedia

Janik Siner cilja da posle Rolan Garosapostane prvi teniser sveta i prvi Italijan na čelnom mestu ATP liste, ali da bi se to desilo moraće da zaigra u Parizu. Bilo je mnogo neizvesnosti oko toga, Siner nije igrao otkad je predao četvrtfinale turnira u Monte Karlu Feliksu Ože Aljasimu, ali sada se pojavio u Parizu.

Snimljen je kako dolazi na kompleks Rolan Garosa, a sada je u italijanskim medijima procurio i njegov raspored. Planira drugi reket sveta da trenira od 12:30 do 14:00 časova po lokalnom vremenu, a poznato je i da će sa njim tada na terenu "sparingovati" nekadašnji četvrti reket sveta i bivši finalista US Opena Kei Nišikori. 

Japanac je trenutno daleko od nekadašnje forme i sa 34 godine je 356. na ATP listi, a osim njega će na terenu "Filip Šatrije" biti još dva tenisera koja će pomagati Janiku Sineru da se spremi. Za to vreme Novak Đoković koji će u Parizu braniti titulu i svoje prvo mesto će igrati meč drugog kola turnira u Ženevi sa Janikom Hanfmanom iz Nemačke.

Janika Sinera muči povreda kuka, prošao je mnogo terapija od svog odustajanja od turnira u Monte Karlu, a navodno je i pre dolaska u Pariz uspeo da se vrati treninzima i da pomalo oseti šljaku. Nekoliko dana će trenirati u Parizu, zatim će ispratiti žreb koji je na programu u četvrtak, a zatim će od 26. maja krenuti takmičenje. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Novak Djokovic u Areni  MONDO