Uživo

ŠOK - NOVAK SE RASPAO I IZGUBIO U ŽENEVI: Povreda, nervoza i velika briga pred Rolan Garos!

Novak Đoković je izgubio meč od Tomaša Mahača u polufinalu Ženeve.

Izvor: EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Novak Đoković je izgubio meč polufinala Ženeve od Tomaša Mahača 6:4, 0:6, 6:1 i tako završio takmičenje na ovom turniru. Dobra stvar je što će imati dan više za odmor pred Rolan Garos koji počinje već u nedelju, ali je problem to što je dosta toga brine. 

Novak se svađao sa svojim boksom, u prvom setu je osetio bol u ruci koji smo videli kao problem pred Rolan Garos na mečevima u Pertu i videćemo u kakvoj će situaciji i formi dočekati takmičenje u Parizu. Čekamo Novakovo obraćanje pa da saznamo nešto više. 

16:51

Mahač zna ko je "kriv" za njegovu pobedzu

"Mislim da nemam reakciju za sada, Borio sam se za svaku loptu. Možete da se nadate kada igrare protiv Novaka. Da igrate najbolje štp znate i da se nadate da će on da odigra lošije", rekao je Tomaš Mahač. 

16:48

KRAJ! 6:1 za Mahača

Taman kad smo mislili da je Novak došao do lakog gema, sada je Mahač fantastičnim riternom uspeo da se vrati na 40:30. Zatim je usledila greška Đokovića, a novom greškom je još jednom doveo meč u egal. 

Kraj!

16:44

5:1 Mahač na gem!

Igra se ipak Novaku! Duge razmene, neke je dobio, neke izgubio, ali stigao je do 40:40 u ovom gemu. Posle dugih razmena ponovo je Mahač bio koncentrisaniji i došao je na gem od pobede. 

16:36

4:1 Dupli brejk za Mahača!

Ne deluje da iz ovoga može da se izvadi Novak Đoković. Uz mnogo grešaka prepustio je još jedan gem rivalu i sada je 4:1. 

Izvor: EPA/MARTIAL TREZZINI/KEYSTONE

16:32

3:1 Mahač se drži!

Maratonski gem, jako dug, a na kraju posle jako dugih razmena i nekoliko izjednačenja preživeo je ovo Tomaš Mahač. I dalje vodi, sada je 3:1!

16:27

2:1 Brejk!

Novak Đoković gubi gem na svoj servis! Nervoza je glavni razlog za to i sada vidimo da će morati mnogo mirnije da igra kako bi se vratio u ovaj meč. 

16:26

1:1 Mahač na nuli

Nastavio je da se svađa sa svojim boksom srpski teniser, a onda je dozvolio da posle duge serije udaraca Mahač izjenači.

Izvor: EPA/SALVATORE DI NOLFI/KEYSTONE

16:24

1:0 Nervozno

Opet je nervozan Novak i to se jasno vidi. Uzeo je prvi gem, ali ne deluje ovo dobro jer je počeo da se svađa sa svojim boksom.

16:09

6:0 Moćni Novak Đoković!

Prvo smo mislili da je uzeo ovaj set kada je sudija signalizirao duplu grešku Mahača, ali je onda sam Novak ispravio tu odluku i produžio ovaj set. A onda ga je uzeo!

Izvor: EPA/SALVATORE DI NOLFI/KEYSTONE

16:06

5:0 Tako je Nole!

Ponovo je krenuo da štuca Novak, dopustio je dve brejk lopte rivalu, ali je onda uspeo da ih poništi. Stigao je na 40:40, a onda je morao da spašava treću brejk loptu. Vodi sa 5:0!

16:02

4:0 Dupli brejk!

Idemo, dupli brejk! Opet su Novaku bile potrebne dve brejk lopte, ali je na kraju uspeo da sruši Mahača.

Izvor: EPA/SALVATORE DI NOLFI/KEYSTONE

16:00

3:0 Tako je majstore!

Kada je uhvatio ritam nije bilo šanse da pusti rivala da se vrati. Doduše poveo je Mahač sa 30:0, malo nas je Đoković uplašio, a onda je počistio ženevsku šljaku sa njim. 3:0!

15:59

2:0 Idemo brejk!

Novak je odmah pokazao zube! Izgleda da ga imamo potpuno u meču pošto je imao brejk loptu, pustio Mahača da se vrati i povede, a onda ipak uzeo brejk! Evo ga Nole na 2:0!

Izvor: EPA/SALVATORE DI NOLFI/KEYSTONE

15:58

1:0 Idemo Novače!

Uspeo je dva poena da mu uzme Mahač, ne izgleda Novak baš u top formi, ali je bolji nego u većem delu prvog seta. Idemo!

15:40

6:4 Mahač uzima set!

Novak nije ni pojurio za prvog loptom u gemu, a tako se nastavilo! Mahač uzima set!

15:37

5:4 Novak na ivici!

Potpuno se raspala igra Novaka Đokovića odjednom! Dopustio je seriju poena Tomašu Mahaču i dopustio mu brejk loptu, ali kada je doveo servis u red izjednačio je. Novu brejk loptu je izborio Mahač i iskoristio je - 5:4!

15:31

4:4 Vratio se Čeh!

Mnogo kvalitetnih udaraca našao je Novak u ovom gemu i uspeo da stigne do brejk lopte. Ipak posle duge razmene udaraca Mahač je izjednačio. Potom je opet uzeo poen na mreži, a onda i gem. Na nuli smo!

Izvor: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

15:23

4:3 Au šta se desilo!

Taman kada smo mislili da je to to, Novak Đoković je izgubio gem na svoj servis! Tomaš Mahač je smanjo na 4:3 i sada može da se potpuno vrati u meč!

Izvor: EPA/SALVATORE DI NOLFI/KEYSTONE

15:17

Nije bilo lako Novaku sada, uključio se potpuno u meč Mahač i pogađao linije. Neće se lako predati, smanjio je na 4:2. 

15:15

4:1 Kao brzi voz!

E kada ide dobro servis nema problema za Novaka. Razbio je rivala u nekoliko poteza i sada smo sve bliže osvajanju prvog seta!

15:10

3:1 Brejk!

Tomaš Mahač je krenuo da greši, poslao je nekoliko lopti van terena i nije bilo šanse da se izvadi iz toga! Uspeo je da uzme jedan poen izlaskom na mrežu, A onda je pogodio liniju i uzeo brejk!

Izvor: EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

15:04

2:1 Radi taj servis!

Sada je nešto lakše Novak uzeo ovaj gem. Završio je sve sa asom, a upravo je odličan servis bio ključan da najbolji teniser ikada poved e sa 2:1. 

15:01

1:1 Preživeo je Čeh!

Još jedan dug i težak gem! Igralo se poen za poen, videli smo izjednačenje na 40:40, Novak je uspeo da dođe do brejk lopte, ali je nije iskoristio. 

Na kraju je savršeno rešio poslednji poen Mahač i izjednačio!  

14:53

1:0 Muka na startu!

Poveo je Novak sa 30:0, a onda je Mahač uzeo tri poena zaredom i došao do brejk lopte. Prvu brejk loptu je Novak odbranio drop šotom, sledeću odličnim drugim servisom. Posle dugog, dugog gema Mahač je pogrešio i dao je prvi gem Đokoviću. 

Uh, idemo dalje!

14:41

Krenulo je!

Evo konačno počinje!

14:12

Ipak na vreme?

Mečevi parova su se nastavili, jedan je završen, a drugi je pred kraj drugo seta. Izgleda da bi Novak ipak mogao da počne svoj meč na vreme!

13:14

Čekamo Novaka, ko zna kad će...

Meč Novaka Đokovića i Tomaša Mahača je formalno zakazan za 14:30. Ipak pošto su dubl mečevi prekinuti zbog kiše veliko je pitanje kad će Srbin na teren. 

Ukratko

  • Novak Đoković - Tomaš Mahač 4:6, 6:0, 1:6
  • Povreda brine
  • Sad čekamo Rolan Garos
učitaj još +